tisdag, september 20, 2022

Väl förberedd

För mej gäller det att vara väl förberedd. Jag kan liksom inte släntra in i datasalen och börja säga: "Dehäran dedäran" och  inte veta vad jag gör eller var jag ska klicka. Det gäller att visa och lugnt förklara steg för steg hur man gör. Och det gäller att improvisera vid behov, komma ihåg och kunna svara på de mest varierande frågor. Tyvärr känner jag mej just nu i kväll mycket oförberedd inför morgondagens föreläsning på distans. Inte så att jag inte skulle behärska ämnet, Datasäkerhet, utan mera så att jag skulle vilja kolla ännu en gång extra att allt är som det ska. Men, jag hinner inte och orkar inte mera ikväll. Arbetsdagen har varit lång och intensiv och ännu ska e-post besvaras och skickas, möteskallelse skrivas och...

Men ser ni? Jag är åtminstone väl förberedd inför julen. Den här fyndade jag i mataffären igår i Söderkulla. Och på stående fot bestämde jag mej för att i år verkligen ha det juligt hemma hos oss. Stackars bisin min, han kommer att få spader. Han tycker att julen är det mest onödiga som finns. Jag brukar alltid reta honom och säga att då kan vi minsann också skippa bondosten och jultårtorna!

Bra saker idag:
  • Kunde lifta med yngsta sonen i morse  till jobbet i västra grannstaden.

  • Veckans längsta arbetsdag är över. Skönt!

  • Har klarat av två trevliga kurser och tre handledningar.

  • Bisin min bjöd på hamburgare i kväll då han hämtade mej från jobbet efter att ha köpt stenborrar inför sitt projekt i morgon.

  • Hann sitta ute en stund och andas frisk höstluft medan jag väntade på honom. Skönt efter att ha suttit inne hela dagen.

  • Så skönt att få åka istället för att köra själv.
Önskar er alla en riktigt fin onsdag!
Håll tummarna att jag klarar morgondagens distansföreläsning!


Inga kommentarer: