onsdag, september 28, 2022

Påskfynd

Över halva dagen har gått och jag borde nu ha det mesta i administrativ väg omskött, så snart kan jag överge datorn med gott samvete.
– Du borde ha en datorfri dag, sa stickväninnan B åt mej igår. Och hon har förstås alldeles rätt. Men den dagen är då inte idag och inte i morgon heller, för då ska jag åtminstone ha digistöd på distans å jobbets vägnar. Och ja, hur ska det gå med bloggen? Inget inlägg på min datorfria dag? Eller ett inlägg gjort på förhand?

Igår kväll vet ni var det lite synd, för precis då jag fick riktigt flyt på mitt stickande, så var det dags att krypa ner under täcket. Harmfullt, men hade personalmöte på distans i morse, så det var bäst att vara i säng i tid.

Det är stark dryck det där, som yngsta sonen hämtade hit igår. Promille tror jag nu inte att den innehåller, men ingefäran kändes lika len och stark i halsen, som whisky eller konjak. Jag hoppas och tror att ingefäradrycken är hälsosammare.

Jag höll förresten på att skrämma slag på den stackars sonen igår. Jag öppnade ytterdörren då han knackade på och han hörde hur jag pratade och pratade trots att han inte var på lyssnaravstånd ens. Och jag bara fortsatte prata innan han ens hade svarat nånting.
– Jag trodde att du yrade, att du var så sjuk att jag borde tillkalla ambulans, sa han då jag äntligen hade avslutat mitt telefonsamtal och han såg mobilen i min hand!
Jaa, hör ni, inte är det lätt med en sådan här mamma inte!

Bra saker idag:

  • Fick som sagt undan alla administrativa åtaganden nu på förmiddagen. Skönt!

  • – Vad är det för gult som skymtar där, tänkte jag idag då jag grävde lite bland mina lådor. 
    Och kolla! Det är ju påskgodis! Det som påskhäxorna aldrig kom och hämtade i våras. Tjohoo! Och det har fortfarande datum kvar, så nu kan jag smaska på de här påskäggen. Den som spar han har! Och joo, jag hade gömt det, så bisin min inte skulle äta upp allting. Och nu gömmer jag påsen igen, så jag får ha godiset i fred. Men först öppnar jag nog och smakar liite, liite!

  • Hann få på diskmaskinen i morse, så nu kan jag ta det lugnt resten av dagen. Tror bestämt att jag ska parkera mej i stickfåtöljen. När man är flunssig, så ska man ju vila mycket, inte sant?
Ha en riktigt skön onsdagskväll.

Inga kommentarer: