fredag, september 02, 2022

Klippte till

Kära vänner, man ska inte sticka när man är trött, inte ens fast bisin min är borta. Vet ni vad jag lyckades med igår? Jo, jag stickade in stickmarkören! Och jag kunde inte riva upp, för just där hade jag min raglanärmsminskning!

Ve och fasa! Jag hamnade att klippa sönder markören. Snyft! En av mina handgjorda favoriter, som jag för flera år sen vann från en blogg. Vad lärde jag mej av det här? Jo, ha inte så där tunna markörer tillsammans med mjukt garn, som delar sig. Hoppas att jag kommer ihåg det till nästa gång.

Idag skulle jag ju vara ledig och jag visualiserade redan i morse hur jag skulle städa och få ordning på både det ena och det andra. Alla stickningar skulle befinna sig borta från min åsyn och...
... nåja, sen hann verkligheten i kapp. Jag blev tvungen att öppna datorn och jobba lite, plötsligt gav jag också digistöd på distans via telefon och så hade halva dagen försvunnit. Och jag var förstås heeelt oskyldig. Det är ju INTE mitt fel att det finns så många lockande gratismönster på nätet! Jag måste ju nu bara ladda ner några och det var svårt att välja...

Bra saker idag:
  • Sovmorgon!

  • Fick äntligen matbordet tömt och på en ny duk. Tyvärr alldeles skrynklig eftersom det var en stuvbit för en förmånlig peng och för att den har legat hopknycklad och väntat på att få komma på bordet. Äldsta sonen föreslog att jag skulle stryka den.
    Bisin min, som var hem på snabbvisit innan han försvann iväg till stan efter mr J, var inte alls glad. Bisin min tyckte att jag skulle rulla upp den på en rulle av något slag och först sen sätta den på bordet. I och för sig har han en poäng där, men till saken hör att den här stuvbiten dessutom är för kort, så i något skede måste vi ändå satsa på en ny duk, som är längre. Nu har jag skarvat i med en löpare i ena bordsänden. Man får ju inte vara dum heller!

  • Gårdagens gurkskörd var riklig! De här väntar nu snällt på inläggning. Men den får allt bisin min sköta om, för det gör han så bra.

  • Dottern var nyss här på snabbvisit.

  • Och äldsta sonen hämtade nyss in den här efterlängtade tidningen från postlådan! Vet inte om jag alls vågar bläddra i den? Nån måste ännu dammsuga här i kväll. Och det trots att man inte ska göra det, dammsuga alltså! Tyvärr fnyser bisin min då jag försöker övertyga honom om att vi absolut behöver en robotdammsugare, för att kunna spara energi. Konstigt, inte sant?
Önskar er alla en riktigt skön fortsättning på fredagskvällen!


Inga kommentarer: