lördag, september 03, 2022

Friluftsdag

Idag har det varit en riktig friluftsdag medan nordanvinden bet i kinderna. Jag har varit iväg till lilla flygfältet i Bruket och sett på deltävling 2 i FM i F3B. Och översatt till mera begripligt språk, finska mästerskapen i modellflygplansklassen F3B. Sista juli var vi iväg med bisin min och såg på deltävling nummer ett och nu var det alltså dags för nummer två.

Planen dras upp med linor.

Sedan styrs dom från marken med radiosignaler.

Det var mycket annat i luften i dag, en rovfågel...

... och en helikopeter.

Här sitter jag med blocket i högsta hugg och intervjuar funktionärerna. Nästan som en riktig sportjournalist! På gräsplanen ligger de orange linorna, som alltid ska sökas tillbaka till startpunkten. De är rätt tunna, så de brister lätt och måste då ersättas med nya.

Bra saker idag:
  • Hann få på diskmaskinen innan vi åkte iväg till Bruket.

  • Skönt att vara ute i friska luften.

  • Bisin min skulle sen iväg till Motonet i västra grannstaden. Han hade beställt ett fjäder till en av bilarna. För en gångs skull var jag riktigt, riktigt glad över Motonetbesöket. Jag rusade omedelbart till fiskavdelningen och köpte två såna här Patriot Spinnerbaitväskor.

  • – Va ska du med dom där, frågade äldsta sonen storögt då han såg vad jag hade släpat hem.
    – Lägga stickor i.
    – Är du int riktigt klok, skrattade han.
    – Int ryms det någo stickor i dom där plastfickorna. Ska du kapa stickorna?
    – Vänta får du se.

    Och jovisst ryms ju mina rundstickor i plastfickorna. Nu har jag dem liksom på ett ställe och tack vare de genomskinliga plastfickorna ser jag genast vad det är för storlek och längd på stickorna. Tjohooo! Tipset att lagra strumpstickorna så här, hittade jag i en handarbetsgrupp i Facebook. Smart! Stickerskor hittar alltid på bra lösningar, eller hur?
    Det finns dessutom två dragkedsförsedda fickor i den här väskan: En inuti och en utanpå.

    – Va, ska du med två väskor till, frågade bisin min.
    – Ska du ge den ena åt B?
    – Jo, det är en bra idé, men min ena är redan full och här är endast en bråkdel av mina rundstickor. Jag borde nog ha köpt en väska till. Tänk om de nu tar slut i Motonet?

    Nu får ni allt försöka hitta på nånting, som era karlar behöver från Motonet, så att ni kan följa med och köpa en sådan här väska åt er. Eller så åker ni själva iväg och handlar i min bisis favoritaffär!

  • När vi nu en gång var i västra grannstaden, så passade vi på att hälsa på dottern och hennes familj. Länge sen jag varit där på besök.

  • Medan vi var borta hade äldsta sonen dammsugit i huset och torkat köksgolvet. Så skönt att komma hem till ett städat hus.
Var tvungen att bunkra upp, för matförråden sinar lite smått och tillvaron med mikromatportioner på jobbet startar i nästa vecka. Dessutom fick vi en nattgäst, kusin A på besök igår och han stannar också här i natt. Genant om vi skulle ha varit helt utan frukostbröd i morgon.

Hur som helst, jag bespetsade mej på att i tidningshyllan i mataffären hitta Novitas senaste socktidning. Men se nej, icke att den fanns där.

Var alltså tvungen att trösta mej med den här tidningen istället.

Sen när jag stod i kassakön, fick jag ännu syn på den här tidningen, som jag förstås också måste ha.

Den innehåller fyra riktigt trevliga sockmönster, här två av dem.

Apropå Novita ännu, så kan jag tipsa om att socktidningen med Arabia mönster finns på svenska! Hoppas att det går att få den på svenska i Finland också. 

Dags att sätta punkt här och önska er en riktigt fin dag i morgon, söndag.







Inga kommentarer: