måndag, november 28, 2022

Farliga butiken

Kära vänner, idag har jag utmanat garnhamstern inom mej rejält, för jag har besökt farliga butiken i västra grannstaden! Huh huh. Jag skulle ha en julklapp därifrån, som jag lovat kollegan att jag kan skaffa. Jag hade nämligen håltimmar idag och det hade inte hon. Tänk vad orättvist livet kan vara ibland.

Jag gick med skygglapparna på och tittade inte alls på garner, för det skulle säkert ha slutat med en katastrof. Skulle vara kul att delta i stickmötena där på plats, men 3.12 är jag kanske lite tottrig efter fredagens julfest. Är 17.12 för nära julen? Eller kan man lugnt ägna sig åt stickning då borta hemifrån städning och stök?

Med bestämda och snabba steg gick jag till väggen där alla stickor hänger på rad.
För ser ni nu ska jag ta mitt sockstickande till högre sfärer! Eh, jag kan ju fortsätta drömma... men det är viktigt att ha bra verktyg, inte sant? Och tror ni mej inte, får ni fråga bisin min när han försöker övertyga mej om att han behöver köpa något absolut nödvändigt verktyg för 800 €!

Så med raska steg till disken, för här skulle nu betalas och nej, nej, jag avslöjar inte vad det blev för julklapp(ar). Det är tisseltassel tills julgubben kommer! Men vad händer vid disken?
Jo, där fanns förstås den här lilla burken! Och den måste jag ju nu bara ha, för jag har ju ett måttband i samma färg och mönster samt ett ett etui med virknålar. Gissa vad burken innehåller?

På disken låg också den här:

Reklam för, alltså info om en app. Det här är nu då riktigt för sticknördar! Och om ni tror att jag har laddat ner den redan, så tror ni alldeles rätt. Appen är på engelska och man kan bland annat säga på vilket varv man är i varvräknaren. Det underlättar ju betydligt, för nu behöver man inte komma ihåg att vare sig dra streck eller vrida på varvräknare eller klicka. Och skriver man dessutom in sina projekt i appen, så håller den reda på vilket varv man är i vilken stickning. Fenomenalt, inte sant? Så jag kan ha fem olika projekt och inte alls oroa mej för att jag tappar bort varvräknaren i något skede.

Bra saker idag:
  • Vaknade före väckarklockan!

  • Lämnade fem böcker i bokbytarhyllan i Nickby bibliotek. Skönt att få dem ur huset.

  • Gav en bok åt kollegan.

  • Klarade besöket i farliga butiken utan att köpa ett endaste ett garnnystan! Tjohooo!

  • Åt god skinkomelett till lunch på Ripakka.

  • Hann ta en kort uppfriskande promenad innan det var dags att sätta sig i datasalen.

  • Hann förbereda både onsdagens och torsdagens kurser. Skönt att ha det undan.

  • Har gett årets två första julklappar. Så härligt att få ge!

  • Fick med mej hem ett paket pepparkakor och en fylld bullalängd. Tack för det.

  • Sista måndagskvällsjobbet inför jullovet. Nu återstår morgondagen och sedan ännu två torsdagskvällar. Jihaaa!

  • Kunde köra hem ikväll utan halka med underkylt regn. Nog för att jag grinade lite illa i bilen då det sades i radion att det är normalt före. På de där stora elektroniska vägskyltarna stod det "Ställvis halt". Hur man sen ska veta exakt var det där ställvisa finns är en helt annan femma.
Önskar er alla en riktigt skön tisdag. 
Själv ska jag småningom stupa i säng efter en lång och innehållsrik dag.






Inga kommentarer: