söndag, januari 01, 2023

Årshoroskop 2023

Nytt år, som ligger framför oss som ett oskrivet blad. Ny almanacka på väggen, ifall man inte råkar ha lagt den som kom gratis i postlådan tidigare i höstas på ett säkert ställe och sen tappat bort hela almanackan! Om ni tror att det igen är jag som har varit framme, så ja, då tror ni alldeles rätt. Men lugn, bara lugn, jag hittade den faktiskt alldeles nyss. Jag har faktiskt nån sorts ordning i mitt totala kaos.

Hoppas att ni har klarat av allt raketskjutande och bubbeldrickande igår/natt. Här hos oss klarade vi bra av allt smällande, inte ens katterna reagerade nämnvärt. Det berodde säkert på att blåsten redan hade så mycket ljud att de blev bortblandade. Och nej, vi sköt inga egna raketer. Det räcker så bra med grannarnas!
Hos oss blev bubblet kvar i kylskåpet, för vi hade fullt sjå att tömma en rödvinsflaska, som vi öppnat till maten. Tyvärr vägrade bisin min medverka. Han höll sig till öl, så då fick jag och äldsta sonen uppoffra oss, för att få flaskan tömd. Yngsta sonen var chaufför, så han drack ingen alkohol alls.

Ja, och så har ni väl redan hunnit läsa era årshoroskop? Det är ju spännande att se vad det nya året för med sig, eller hur?

Själv köpte jag ju Allers, för A-korsordets skull. Men se där till vänster står det: "Stort horoskop så blir ditt 2023" Åhå. Det var ju oväntad bonus även om korsordsbilagan är det mest intressanta för mej.

Och så fick jag blodad tand, och köpte två veckotidningar till i fredags då jag var ute på vift med yngsta sonen. Tur att det finns svenska tidningar i Kotka! Ja, det finns till och med tidningar på spanska där, för att nu inte tala om engelska och tyska.
Bisin min grälade förstås på mej:
– Va ska du med dom där svenska damtidningarna?
– Lösa korsord och läsa årshoroskopet förstås.
Då flabbade han lite och elakt och började sen muttra om "tokiga kärringar".
MEN gissa vem, som först läste årshoroskopet? Jo, just precis han, som tyckte att jag inte ska köpa såna här tidningar!!!

Mitt årshoroskop i Hemmets Veckotidning ger mej gråa hår, ja alltså flera än de jag redan har. Så här står det i första delen:
"Du tar upp ett gammalt intresse som legat på is ett tag. I samband med det kommer du in i spännande kretsar med färgstarka personer. Du får också själv uppmärksamhet för dina idéer och talanger. Kanske vågar du äntligen visa dem?"
Och håll i er nu! Det står exakt samma sak i Året Runt!!!!!

Nu har jag grubblat och grubblat, vad har jag för ett gammalt intresse, som jag skulle återta? Spela blockflöjt eller melodica? Gitarrspelandet slutade jag med tvärt då jag träffade bisin min, som spelar mycket, mycket bättre än vad jag nånsin gjorde som nybörjare.
Börja sjunga i kör? Det gjorde jag ett varv under tonåren innan studierna förde mej bort hemifrån. Men näääe jag låter som en kraxig kråka, så bäst att bespara övriga korister.
Söka mej tillbaka till amatörteatern i sommar? Näää, jag vill inte vara fast hela sommaren hur kul det än skulle vara. Mycket skönare att vara fri och få bestämma över sin tid själv.
Återuppta folkdansen? Men här på orten finns inget folkdanslag längre och jag får nog inte bisin min med.
Delta i en sykurs och återta sömmandet? Njaaa, näää tveksamt, ytterst tveksamt.
Annat jag har sysslat med är 4H, men det är jag nog för gammal för nu. Så vilka intressen återstår? Studera språk? Men det gör jag redan. Och så blir det ju inte så mycket annat kvar än det jag redan nu gör och gillar att göra: Sticka och virka samt läsa lite då och då.
Mej veterligt har jag inga dolda talanger, som borde uppmärksammas och för det mesta känner jag mej rätt idélös, så...

I Allers stod det lite oroväckande saker i årshoroskopet under rubriken Familj & vänner. Där ska det hända saker i mitten av januari och till exempel en flytt kan komma på tapeten. IIIK! Hur ska jag kunna sova lugnt nu? Om inget har hänt före 15.1, så kan jag kanske andas ut?
Men sen hör ni, så står det så här under rubriken Vardag:
"2023 blir tempot ett annat än tidigare, det blir fler längre "pauser", då du kan njuta av livet i dess många facetter. Du ger dig själv mer plats och det är bra för ditt välbefinnande och ditt känsloliv. Kanske har du behov av att ändra din vardag och eventuellt byta arbete. Men troligen blir det inte under 2023, men tankar och idéer väcks som senare realiseras."
Det där låter ju mycket, mycket bättre eller hur?

Antar att de här horoskopen nu inte ska tas på fullt allvar. Egentligen borde jag spara dem och sen efteråt kolla om spådomen slog in. Men det har jag hittills inte orkat med och knappast lär det bli av i år heller.

Gav ni förresten nyårslöften? Inte jag, för jag visste inte riktigt vad jag skulle våga lova! Har ni några förslag? Kanske att sluta irritera sig på småsaker? Liksom känna mera tacksamhet över allt det fina vi trots allt har och inte fastna i gnällträsket?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till nio!

  • Lyxig frukost med bondost på jästbrödsskiva. Mums!

  • Födelsedagskalaset i grannbyn. Tack för det!
Nu önskar jag er alla en skön fortsättning på söndagskvällen!



Inga kommentarer: