fredag, januari 06, 2023

Årets andra inköp

Trettondagen och här sitter jag alldeles ensam med katterna, som ger motion genom att springa ut och in, ut och in. De tror liksom att jag är deras dörrvaktmästare. Haa!
Bisin min är i grannbyn och håller på med en gammal bilmotor tillsammans med Mr J. På det sättet kan man liksom också tillbringa helgdagen.

Själv har jag stått i köket och har nu en bondost i press. Som vanligt blir det spännande att ta den ur formen och sen ta första smakbiten. Den här osten skulle nog ha kokats tidigare, men på grund av influensan så kom det inga gäster i veckan. Alltså gästernas, inte vår influensa! Nu var jag tvungen att göra någonting med mjölken, så nu får vi här i huset kalasa på bondosten alldeles själva. Och vet ni vad som blir över efter mitt kok? Joo, en massa disk förstås! Gissa vem som måste ta hand om den?

Vet ni, igår då vi var till Motonet så handlade jag nästan ingenting alls! När jag kom till kassan, där förresten bisin min hade ett kärt återseende med Mr J:s syster, hade jag enbart kattmat, tändstickor och den här:

En plastlåda, i min kundvagn!
Årets andra inköp ska användas för lagring av mina färdiga projekt. Och ni ser, jag har endast en liten låda på 31 liter, så jag är inte alltför hoppfull beträffande min handarbetsiver. Och vet ni vad som var det konstigaste av allt? Jo, bisin min grälade inte alls, trots att han har förbjudit mej att köpa flera plastlådor, som jag enligt honom "ändå bara fyller med garn". Haaa, tji fick han i det här fallet, tror jag alltså. Min avsikt är ju nog att få en massa garn att gå åt, men riktigt hur det ska ske vet jag inte. Verkar som om det hela tiden kommer in nytt garn hur mycket jag än stickar och virkar. 🙈

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag vaknade först halvnio! Låg i sängen och dåsade och drömde mej bort. Trodde det var endast en liten stund, men plötsligt var klockan redan halvtio. Få se om jag alls kommer att hinna i tid till jobbet nästa vecka med den här takten!


  • Den där stilla lyckan då jag tar itu med nyaste A-korsordet i Allers och upptäcker att jag kan ett gult ord! Från vilka hjärnvindlingar jag lyckades gräva fram Valentina T vet jag inte, men jag hoppas att ni är lika imponerade som jag själv! Eller nåja, mest är jag förvånad över allt, som jag lyckats lagra i hjärnan. Bisin min brukar säga att han inte behöver Google då han har mej! 🤣

  • Har ena flaggsockan färdig! Tjohooo!
Önskar er en riktigt fin lördag! Skönt med längre veckoslut, eller hur?


Inga kommentarer: