måndag, januari 16, 2023

Fick lov

Veckans första arbetsdag är lyckligt avklarad. Den var kort och intensiv och förlagd till sen eftermiddag/tidig kväll. Så när jag åkte iväg till jobbet mötte jag de som kom hem från jobbet. I morgon blir det en halvtimme kortare kvällsjobb och på onsdag ser arbetsdagen ut att sluta redan klockan 16. Det tar sig, men kvällsjobb igen i torsdag. Lite lugnare arbetsvecka ännu den här veckan, men nästa vecka är det småningom full långa dagar.

Med intensiv arbetstakt blir det tyvärr alltför liten tid för stickning. Igår på förmiddagen kämpade jag på med mitt senaste projekt; Gröna kulor sockorna! Jyjy2023 nummer 4.

Efter att ha försökt mej på 4 varv mönster stickning insåg jag att jag klarar inte av de här sockorna. Det är alldeles för svårt. Det blir för långa flottningar på baksidan och då borde ju trådarna tvinnas eller snos, som det heter på fackspråk. Men när jag försökte tvinna dem, så lyste det gula eller det gröna, alltså mönsterfärgen igenom och det blev ett enda trassel.

Att jag i lördags hade nystat det där gula Nallegarnet hjälpte liksom inte. Tack till stickväninnan B för tipset att nysta om till två 50 gram!

Att liksom göra lindade maskor och sticka fram och tillbaka i en socka, näääe. Jag vill ju sticka runt, runt, runt och jag vill sticka! Men att lyfta maskor, hur skulle det vara? Nääe, för mycket fram och tillbaka. Fungerar säkert om man har ett motiv, men nej tre kronor på sockans framsida och fullt med gröna kulor på baksidan. fungerar inte. Lika illa är det med maskstygnsbroderi. För mycket att sy. Att liksom lämna sockan öppen i sidan och sticka fram och tillbaka med rätsida och avigsida skulle kanske ha gått, men resåren var ju redan färdigt stickad till bägge sockorna och...
Gråt och tandagnisslan.

Och vad gör jag då? Jag har garn och jag har stickat resåren och det ska ju bli gröna kulor-sockor, fattas bara annat! Tack och lov finns Google, så det var bara att söka ett nytt mönster och hoppas på det bästa. Och tack och lov! Jag hittade ett annat mönster, ett som var mycket vettigare designat och där jag kan sticka hela vägen runt. Tjohooo!
Men sakta i backarna nu, först var jag tvungen att fråga om lov att få byta mönster.

Och det fick jag, jag fick lov! Det blev genast mycket, mycket roligare att sticka! Och endast fyra varv att riva upp på ena sockan, för jag beslöt att återanvända den färdigt stickade resåren. Det finns gränser för min rivningsiver.
Men varför, ack varför, trasslar sig alltid garnet så här?

Apropå Gröna kulor ännu:

Vår låda är nu tom!!!! Undrar i vems mage de här godsakerna har försvunnit? När jag frågade bisin min, fick jag ett ytterst svävande svar. MEN jag fick lov att fylla den här lådan med garn nästa gång han drar med mej till Puuilo. Nu misstänker jag skarpt att han inte riktigt vet vad han lovade, för fastän lådan ser liten ut, så lyckas jag nog trotta en massa nystan i den. Vänta bara.
Vet ni vad jag tror? Jag misstänker skarpt att han inte alls tänker ta med mej, utan att han nästa gång besöker Puuilo på egen hand. Det skulle ju just vara snyggt!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till halvnio. Då vaknade jag av att det började ljusna ute.

  • Jag fick varmvatten till morgonduschen, trots att bisin min höll på att glömma eldandet!

  • Jag hann sticka lite på förmiddagen och nu är det riktigt, riktigt roligt när det löper på.

  • Onsdagens kurs är förberedd och materialet kopierat. Nu gäller det bara för mej att komma ihåg att printa ut faciten. Men det får vänta till i morgon. Jag kan ju inte göra allting idag heller!
Önskar er en riktigt skön tisdag.

Inga kommentarer: