fredag, januari 20, 2023

Årets fjärde inköp

– Du borde ge bort dina garner, sa bisin min helt plötsligt i morse.
– Höh?
– Ja, du hinner ju int sticka när du är så långsam.
– Öh, men jag måst ju göra annat också.

Konstig karl, ska jag säga. Däremellan klagar han över att jag bara sitter och stickar. Idag var det liksom tvärtom, helt plötsligt stickar jag för lite! Hur ska jag bli klok på honom?

Nå, som den lydiga hustru jag är, så rusade jag till hobbyrummet så fort bisin min hade försvunnit utanför dörren. Det är bäst att han inte är närvarande då jag tar fram mina garn!
Här skulle det nu sorteras och ges bort minsann. Jag släpade första bästa garnlåda till matbordet och började lasta ur alla nystan. Säger bara det: Tur att det var en liten låda!
Nå, nu få se nu, 7-bröder garnen och Mumingarnerna behöver jag själv. Det där Kajastus garnet är inte alls min färg. Men jag har ju den där sjalen som jag vill sticka just av det garnet.
Nå, men reflexgarnet då? Det har ju bara legat där och skrotat. Men jag använde ju det i oktober förra året till den mösstofsen. Jag behöver det säkert ännu. Och de där Nallegarnen är så fint randiga.. . Men se här 150 g mjuk mohairblandning, som jag verkligen inte vet vad jag ska göra med. Det kunde jag kanske ge bort? Men det skulle ju användas till den där mössan/huvan...
Äh, tillbaka med alla nystan i lådan och lådan tillbaka in i hobbyrummet. Jag har inte tid med garnsorterande nu just. Jag blir enbart stressad.

Vet ni, undrens tid är inte förbi, idag kom plogbilen när nästan all snö som föll igår hade hunnit smälta bort från vägytan!


Årets fjärde inköp består av en sock- och vanttidning...

... en engelsk sticktidning, som har en bilaga med mönster på 35 leksaksdjur...

... och förstås senaste numret av Allers och tidningen Bra korsord för säkerhets skull liksom, för tänk om korsorden skulle ta slut?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till halvnio.

  • Ledig dag och jag har fått njuta av stillheten och ron här hemma.

  • Äldsta sonen har skött veckohandlandet. Skönt att slippa fnatta runt i mataffären och bar få stanna hemma!
Önskar er en riktigt skön fredagskväll och en fin lördag!




Inga kommentarer: