söndag, januari 15, 2023

JyJy2023 - 3

Viikko sitten JyJy2023 nro 3 valmistui. Se oli nopeasti neulottu ja kiva projekti, ainoa huoli oli langan riittävyys! Nämäkin sukat lähti Englantiin.

3. Raidalliset suomenlippusukat
Aloitus: 07.01.2023
Valmis: 08.01.2023
Langan menekki: 106 grammaa
Lanka: Novita 7-veljestä
Puikot: 3 ja 3½
Ohje: Oma malli, lippukuva on muunnelma novitaknitsin kuvasta.

 3. Randiga finska flaggan sockor
Start: 07.01.2023
Färdig: 08.01.2023
Garn: 7-bröder från Novita
Åtgång: 106 g
Stickor: 3 och 3½

I söndags för en vecka sedan fick jag de här randiga flaggsockorna färdiga. Jag har inte tidigare stickat ett par sockor så snabbt, som jag gjorde förra veckoslutet. Puuuh! Men det var bråttom för de skulle iväg till England och på söndagskvällen skulle allting vara packat och klart!

Jag var tvungen att sticka randiga sockor, för det där vackert blåa garnet höll på att ta slut. Och det gjorde det ju nästan! Det var riktigt roligt att för en gångs skull randa själv istället för att använda färdigt randande garn.
Nu borde jag sticka ytterligare ett par flaggsockor, men jag vet inte om jag har nån vacker blå nyans av 7 bröder garnet i lager, så det kan bli lite knepigt. Kanske jag skulle våga göra sockorna i ett mörkare blått garn?

För tillfället sitter jag dock fast i Gröna kulor sockprojektet. Jag har nog tagit mej vatten över huvudet, för jag kommer inte att klara av det där motivet med kronan och... hmmm, kanske bäst att byta mönster, så jag orkar sticka vidare.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till klockan nio. Så skönt att inte behöva passa några tider eller ha väckarklockan (despertador på spanska, visst låter det nästan som en desperado?) att ringa.

  • Kokade ägg till frukost. Kul att överraska karlarna i huset!

  • Hann repetera gårdagens spanska lektion idag på förmiddagen. Hoppas verkligen att den sitter nu.

  • Har inte behövt laga mat idag! Bra med storkok, som räcker någon dag.

  • Regn och rusk utomhus, som har gjort det helt tillåtet att sitta inne och kämpa med min stickning.

  • Fick igång diskmaskinen och det var riktigt duktigt gjort med tanke på att jag allra helst skulle ha velat riva upp mitt nuvarande sockprojekt och börja med ett helt nytt mönster. Nu ska det väl småningom bli fart på stickorna! Håll tummarna.
Önskar er en riktigt bra ny vecka och en fin måndag.

Inga kommentarer: