söndag, januari 22, 2023

Årets femte inköp

Söndagskväll och småningom dags att packa arbetsväskorna. Jepp, jepp väskor hela två stycken, en för varje arbetsplats jag ska besöka i morgon. För mej har söndagen varit skön och jag känner ingen stress över att köra iväg till jobbet i morgon. Söndag är ledig dag, så det så. Inga kursförberedelser, inga telefonsamtal eller e-post, som jag svarar på.

Nej, här är det stickning och social media, som gäller. Och apropå det där sista, så fladdrade det förbi ett arbetstillfälle i Spanien. Tänk, att åka iväg som au-pair och få använda mina mycket elementära kunskaper i spanska! 
– Åk du iväg bara, sa bisin min helt lugnt då jag berättade om det här jobbtillfället.
Lätt för honom att säga då han vet att det är tre B:n som håller mej tillbaka: Barnbarn, barn och bisin min 💗 Inte vill jag åka iväg från dem.
Jag kan addera ytterligare ett B till min lista, nämligen stickväninnan B, för hur skulle jag klara mej utan henne? Hon ger goda stickråd och hittar trevliga mönster, framförallt så tar hon mej med på "farliga" garnutfärder, som jag annars inte skulle kunna åka på. Bisin min väntar ivrigt på att vi ska åka iväg tillsammans med stickväninnan B och hennes man till staden B. Hittills har det enbart varit mycket prat och ingen handling.

Nå, det var förstås annat, som också gjorde att jag inte direkt gick till datorn och började snofsa till min CV. Det krävdes B-körkort! Har jag ett sånt? Borde jag kolla?
Hur som helst, att ta hand om den 8-åriga pojken och 3-åriga lillbrorsan skulle nog ha varit helt okej, MEN hushållsarbete! Fy bubblan! Det är ingenting för mej, så näää nån annan får åka iväg som barnflicka/hushållerska till Spanien. Jag har ju redan världens bästa jobb, så inte alls aktuellt att byta! Inte ens fast jag skulle få öva spanska! Ja, och dessutom fanns det en hund i huset. Vet inte om jag klarar av att sköta en sån fastän jag vet att det heter perro på spanska.

Årets femte inköp skedde igår.

En helt nödvändig köksinvestering, som äldsta sonen skötte. Tack för det. Förstås gav jag pengar åt honom och hade också förklarat vad det var jag behöver.

Den här trotjänaren är tyvärr slutkörd och inte mycket att ha då det ska penslas. Inte för att jag nu på rak arm liksom vet när det ska penslas nästa gång, men bäst att vara förberedd!

Och nej, jag är inte händig, lycklig eller vacker på sociala medier. Nää, jag är precis så galen här i cyberrymden, som i verkligheten. Behöver inte leva upp till nånting och har inget behov av att skryta eller måla upp en glansbild, som ändå inte stämmer. Så det så! Där har Norrena & Frantz nånting att bita i!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov till nio!

  • Och som efterrätt till frukosten serverades Runebergstårtor! Mums!


  • Idag har jag lärt mej nånting nytt! Tänk att ingen har förklarat detta för mej förut! Hur man alltså "väver in" garnändan i stickningen medan man håller på. Tjohooo! Nu ska det väl inte bli många garnändar kvar att fästa då jag stickat färdigt. Hoppas nu bara att detta sen håller. Nån av er, som gör så här?

  • Just när jag fått maten färdig dök nästyngsta sonen upp, så jag kunde faktiskt för en gångs skull bjuda på söndagsmiddag. Han var lite skeptisk först, men när han såg att det var spaghetti och köttfärssås utan lök, så blev han eld och lågor. Och tänk så bra att jag faktiskt hade kokat tillräckligt mycket spaghetti!

  • Fick reda på att det är ingen, som helst brådska med Gröna kulor sockorna. Skönt! Nu kan jag sticka på de där andra sockorna emellan. Alltid bra med omväxling.
Önskar er en riktigt fin ny vecka!



Inga kommentarer: