tisdag, januari 24, 2023

Uppriven

Timmen är sen, kvällsteet urdrucket och jag är äntligen tillbaka vid min hemmadator. Tisdagen har försvunnit med väldig fart och dagen har varit mycket bättre än jag förväntat mej.

Igår var det lite annat på stickfronten, för det var precis som jag trodde. För att säkerställa det hela hjälpte en vänlig kollega mej och försökte dra mitt sockbörjan på sin fot. Och nej, det gick inte på foten, det var alldeles, alldeles för litet.

Så igår kväll var det bara att dra ut stickorna och börja riva.

Uppriven är sockan och nu är det bara att börja om från början. Tur att jag inte hade hunnit längre i min stickning. Men nu är frågan, ska jag testa med stickor nr 3½ eller med 3,75? Kanske jag ändå borde sticka en provlapp?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag var uppe före åtta.

  • Det gjorde att jag på förmiddagen hann få iväg både inbjudan och materialet till min distanskurs i morgon.

  • Utan att jag hade beställt det så fanns det varmvatten till en skön morgondusch. Härligt!

  • Lektionerna i västra grannstaden gick snabbt och var riktigt trevliga, men så har jag ju också världens bästa jobb!

  • Skålade för en femtioåring i alkoholfri champagne i kväll.

  • Och blev bjuden på en riktigt god Brittatårta.
Hoppas att ni får en riktigt fin onsdag.


2 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Vilken sorts te dricker du? Gör du dendär teceremonin?

Inge sa...

Helst dricker jag grönt te med citron och gärna då en riktig citronskiva. När jag har bråttom blir det en tepåse av varierad smak, allt från skogsbär till muminteblandningar. För tillfället har jag mest te i lösvikt hemma och favoriten är burkarna med Kusmi te i olika smaker, som yngsta sonen köpte från Skafferi i Borgå.
Teceremonin är till för veckosluten, tycker att jag inte riktigt orkar och hinner på vanliga vardagskvällar. Ceremonin får bli en extra lyx då jag är ledig. Det är omständligt att väga upp precis rätt mängd te, hålla vattnet i rätt temperatur och sen ännu hinna äta en liten skorpa eller ett smörgåskex.