måndag, januari 30, 2023

Vila hjärnan

Vet ni, igår blev jag så slö efter kvällsduschen (jo, jag vet, man borde ju bli pigg, men...) att jag satte mej rakt upp och ner i gungstolen och glodde på dumburken. Först såg jag på På spåret och det var riktigt roligt med härlig musik av BAO och trevliga tågresor med knepiga frågor. Tyvärr glömde jag att räkna mina poäng, som jag fick för rätt svar. Bisin min var glad för sitt ena poäng, som han fick då han kände igen en tango av Evert Taube. Själv vill jag gärna ha lite mera poäng än ett och blir riktigt, riktigt glad när jag har rätt, nästan så jag dansar segerdans. Sportfrågorna är absolut svårast, för det finns så många olika grenar och storheter inom dem.

När programmet var slut zappade bisin min och plötsligt var vi i Midsomer och där sker ju alltid mord. Och inte kunde jag lämna tv:n förrän jag visste vem mördaren var. Det blev alltså inte en endaste maska stickad igår! 🙈
Och det är ju inte alls bra. Jag borde ha full fart på stickorna hela tiden för att få garnlagret att minska.

"Låt hjärnan vila" står det utanpå Allers nr fem, som jag fick i lördags. Och bildtexten till den här mysiga bilden inne i tidningen lyder: "Hjärnan blir glad av att göra saker vi tycker om. Till exempel att sticka". Perfekt alltså! Har du gjort din hjärna glad idag?

Bra saker idag:
  • Fick positiv feedback genast på morgonen och det gjorde mej så glad, så glad att det gick lätt att köra genom regn och snöglopp ända bort till Nickby.

  • Sanden var framme där på parkeringsplatsen, så jag behövde inte halka omkring på livsfarlig is.

  • Hann äta en god schweizerschnitzel till lunch på Ripakka. Mums!

  • Hittade en parkeringsplats utanför skolan på nära håll. Sånt är en gåva i västra grannstaden. Nästan som ett under ska jag säga.

  • Har klarat av veckans första arbetsdag. Tjohooo!

Önskar er alla en riktigt fin tisdag.


4 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Rakt upp och ner i gungstolen, hur månne det ser ut ? 🙃😉

Inge sa...

Ser faktiskt ganska roligt ut, ska jag säga! 🤣

Carita Liljendahl sa...

Ja, man ska tillåta sig att slappa!
Har inte läst din blogg på länge, men nu ska jag försöka komma ihåg den igen :-)

Inge sa...

Ja, det är bra att vila mellan varven. Lika viktigt som motion och hälsosam kost. Och så måste man förstås komma ihåg att ändå unna sig. Det är en balansgång.
Välkommen tillbaka till bloggen!