torsdag, april 20, 2023

Deluxe

Solen har gått ned, utanför fönstret drillar koltrasten så vackert. Bisin min talar i telefon med sin storasyster. Tidigare lyssnade jag på den konversationen, men blev så upprörd när jag hörde honom säga "Inge har varit ledig idag" att jag måste komma hit till arbetsrummet och sätta mej ner.

Ledig, pytt heller, jag avslutade två timmars digistöd på distans för drygt två timmar sedan. Och mitt på dagen kontaktade jag timlärare och frågade om deras intresse att fortsätta jobba som timlärare nästa läsår. Det var telefonsamtal, e-post och kursdatabas systemet. Så nog jobbade jag i allra högsta grad. Men bisin min tycker nog inte att sådant sittjobb är jobb. Själv sågar han ved och det räknas liksom till jobb det. Och jo, jag vet att han gärna skulle ta emot hjälp, men som sagt, jag har också ett jobb att sköta. Och det gör jag så bra här hemifrån.

Igår var äldsta sonen till postpaketautomaten i stora varuhuset i stan och hämtade ut ett paket åt mej:

KnitPro Ginger Deluxe set, som jag fyndade i en loppisgrupp på Facebook!

Precis vad jag behöver, eller hur?

I den här fickan kan man ha nödvändiga prylar som måttband, sax osv.

Färdigt i fickan finns där kablar stoppare och spännare samt två skarv och stickmarkörer. Här finns alltså 2 st 60 cm kablar, 2 X 80 cm och 2 X 100 cm kablar. Stickändarna går från 3½ - 12 och så finns det dessutom en penna. Det här setet är aldrig använt utan det är sprillans nytt.

Och bäst av allt, här är också en magnetplatta, som kan hålla mönstret på plats. Utan tvekan behövde jag det här Deluxe-setet. Det förstår ju vem som helst, ja förutom då bisin min:
– Va ska du med det där?
– Jag behöver det när jag stickar förstås.
– Varför det? Du har no roina redan!
I det här läget är det bäst att hålla tyst och långsamt räkna till trettio annars finns det en viss risk att jag hamnar in i evighetsdiskussionen om hur det kommer sig att han har så många olika verktyg i grannkommunen och här hemma. Det leder liksom ingen vart, för ser ni hans verktyg behövs minsann. Haaaa!

Igår berättade stickväninnan V att hon helt har slutat köpa mönstertidningar. Mycket bra gjort tycker jag och önskar att jag kunde komma dithän jag också. Sen tillade hon nånting i stil med att det är onödigt med såna mönstertidningar, som man aldrig gör någonting ifrån. Huuu!

Jag blev så nervös att jag tog första bästa mönstertidning jag fick tag på och började genast modifiera ett mönster därifrån. Ja, så nu har jag åtminstone använt den här tidningen!

Det har varit lite dåligt med mina pengar i burken för alla nystan jag använt slut. Det är liksom inte många hela nystan som tagit slut. Det blir rester.
Till all tur sa E att jag får räkna de där pyttesmå restgarnsnystanen också.

Idag har jag redan gjort mej av med två såna här pyttesmå nystan, vilket betyder att jag kan lägga 20 € i min virtuella spargris. Inte illa!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag steg inte upp förrän halvnio. Så skönt att ligga i sängen och mysa utan att behöva stressa iväg nånstans alls.

  • Tog mej tid att sitta och virka lite på förmiddagen.

  • Fick in alla färdiga kurser inför nästa läsår i vårt kursdatabas system. Märk väl, färdiga, många lärare tvekar och funderar.

  • Var på eftermiddagen iväg med bisin min till stan.

  • Köpte tre tårtbitar från Corint, så nu har vi firat födelsedagsbarnet i dagarna två. Riktigt gott var det här!

  • Fick äntligen iväg en lånad bok till rätt postlåda. Nu föll en sten från mitt hjärta. Skönt att ha en sak mindre att hålla reda på.
 Önskar er en fin fredag!









Inga kommentarer: