onsdag, april 12, 2023

Innehållsrikt

– Va, så sent, ropade bisin efter mej i morse då jag strax före halvnio rustade iväg mej till jobbet. Jag stannade i dörröppningen:
– Vadå sent, frågade jag förbluffat.
– Ja, du sa att du kommer hem efter tie i kväll.
– Näe, det sa jag int alls. Jag sa att jag kommer efter klockan trii.
Alltså, endera är det faktiskt så att bisin min inte alls hör på mej eller så förstår han int dialekt. Trii är ju tre, alltså klockan 15. Jag måste väl börja tala högsvenska med honom, eller vad tror ni?

Jag hade lite bråttom i morse för det var som sagt min kaffetur/ordförandetur och jag dukade upp ett innehållsrikt kaffebord, som jag tyvärr inte hann fota eller nåja, egentligen iddes, för jag kan ju inte hålla på med endast matbilder här i bloggen. Men på bordet fanns: Semlor (alltså frallor), baguette, rågkex, stora kanelbullar, skinka, lybecks medwurst, gurka, minitomater, paprika i tre olika färger, port salut ost, auraost, svartstämplad smältost från Porlom mejeri, ingmariini margarin och gröna vindruvor. Det fanns alltså att välja på för mina kolleger. Och det är härligt att kunna överraska dem. Men kanske jag nästa gång nöjer mej med att baka en saltig paj och en söt paj. Igår var det dock omöjligt för mej, eftersom jag  kom hem så sent och inte hade mycket energi för hushållet kvar.

Innehållsrikt var det också i vår postlåda, förutom alla reklamblad så kom den här tidningen:

Jag har bläddrat snabbt igenom den, så jag vet inte riktigt om här finns någonting stickbart. Däremot hittade jag ett byxmönster, som ser löst och ledigt ut, men... men, vem ska sy dem?

Bisin min fick ett postkort, bokstavligt talat alltså:
Välitämme = Vi bryr oss om. Men frågar ni pernåborna kommer de nog att fnysa åt det där påståendet, för att nu inte tala om att högljutt protestera. Det verkar nog inte alls som om posten bryr sig om små ombud på landet.

Jag fick ett innehållsrikt brev från HUS. Jag hör till ålderskategorin som får screening för tarmcancer. Tack för det. Snällt av myndigheterna.

Jag fick också ett mindre och lite tjockare kuvert.
I det hittade jag, hör och häpna, en kattmatspåse! Obegripligt, vem var så snäll och tänkte på våra katter? Jo, det är reklam för inhemsk kattmat och reklamen kom tydligen från Prisma. Hmmm... lite konstigt, för jag är inte särdeles ofta i Prisma! Men tack i alla fall!

Bra saker idag:
  • Vaknade sju minuter före väckarklockan.

  • Hann hem om och få in matvarorna i kylskåpet och äta en macka innan jag åkte iväg till jobbet i västra grannstaden.

  • Där bjöds det på ansjovissmörgås och chokladkex. Mums!

  • Och själv kunde jag bjuda på gröna vindruvor och små chokoägg.

  • Fick en spännande presentpåse som tack för vårterminen. 


  • Och jag tycker att det var innehållsrikt i påsen med ett fint kattkort och en bok, som vi pratade om förra månaden och var lite nyfikna på till mans. Författaren är ju liksom hembygdens son där! Ska bli spännande att läsa. Håll tummarna för att den är bra.
    Och jo, glad att jag svarade ja på förfrågan om jag vill fortsätta nästa läsår med den här gruppen. Det vill jag förstås gärna eftersom de har frågat om det. Idag hade vi riktigt spännande diskussioner. Först om lurendrejerier, i telefon och på nätet, som man ska akta sig för och sedan innan vi skildes åt inför sommaren, så berättade alla roliga anekdoter från jobbet och levande livet.

  • I postlådan kom det också en noll faktura. Sånt gillar jag!

  • Det bästa idag: Fick en kram av en kär vän. En kram, som vi båda behövde just då och där.

  • Och det nästbästa idag: Balkonghäng tillsammans med Tufsen på sena eftermiddagen. Heeelt ljuvligt väder med sol och värme.

  • Och nu är då stickningen utomhus inledd i det här huset. Och tåhoptagningen är äntligen, äntligen färdig. Eller nåja, så här långt liksom. Det här är spiralhoptagning. Nånting alldeles nytt för mej. Tyvärr finns här två fel, men jag orkade inte riva en gång till.
Bisin min blev så besviken igår:
– Va, har du skrivit kvällsbloggen redan?
– Jo, hurså?
– Nå, jag sku ha lite bilder till den.
– Oj, tack men nu är den redan publicerad.

Här kommer alltså nu två bilder från gårdagens solnedgång då det nästan är mörkt redan. Fotograf: Bisin min.



Nu önskar jag er en härlig torsdag!





Inga kommentarer: