måndag, april 10, 2023

Sittande höna

Idag skulle jag ha kunnat sjunga som Willie Nelson On the Road Again, för på eftermiddagen efter maten hamnade jag på en liten tripp västerut. Bisin min skulle ha krängningshämmare från Motonet. Jag skulle ha haft lite annat att göra, så jag var inte så där överförtjust i att följa med. Jag tycker att Motonet dessutom är en jättetråkig affär, men det är förstås bisin mins favorit.

Nå, han vet hur han får fart på mej, så han sa att vi kanske kan fara och hälsa på flickorna. Sju sekunder senare satt jag förväntansfullt i bilen! På vägen till västra grannstaden fick jag i uppdrag att ringa till mr J och fråga vad han behöver från Motonet. Eeh, knepigt det där, för han talar finska och jag vet ju inte ens vad diverse bildelar heter på svenska, än mindre då på finska! Snällt nog så skickade han ett sms, så att detaljerna var solklara och bisin min drabbades inte av språkförbistring från min sida.

Och jo, vi var och hälsade på flickorna. Det var full fart och en del att prata om där i lekens virvlar. Plötsligt funderade A på om moffen har napa (navel). I en snabbt förbi ilande sekund undrade jag om jag nu behöver förklara det där med navelsträng och födslar. Men så insåg jag att det inte finns nån orsak för mej att ta på mej sånt ansvar. Mor- och farföräldrar ska ju skämma bort barnbarnen och inget annat.

I fredags, på självaste långfredagen blev jag färdig med ett litet virkprojekt.

Modell: Istuva tipu, s. 45 i tidningen Virkkaa.
Garn: Mandarin naturell från Sandnes samt restgarner
Åtgång: 15 g
Virknål: Nr 3½

Det var riktigt roligt med ett litet mellanprojekt. Bisin min fnyste förstås och tyckte att jag inte var riktigt klok.
– Det finns nog annat att göra, sa han lite barskt.
Men jag måste ju ha en höna, som vaktade chokladäggen. Inte för att vi såg till några häxor här hemmavid i lördags då vi var på kryssning. Så nu har vi kvar chokladäggen. Få se hur länge det dröjer innan bisin min har ätit upp dem.

Och jo, jag måste nog delvis ge bisin min rätt, för det är ett himla petande och knåpande och till ingen som helst nytta liksom. Men, ja det är så sjuttons roligt!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon, så skönt.

  • Äldsta sonen fixade middagen och jag tog hand om disken.

  • Träffa barnbarnen, alla tre faktiskt, för på hemvägen kurvade vi ännu via grannbyn och jag fick träffa Lillan. Härligt!

  • Har ytterligare ett virkprojekt nästan färdigt. Det som återstår är att fästa trådar, men det får nog vänta till i morgon.
Önskar er en fin tisdag.


Inga kommentarer: