lördag, april 08, 2023

På kryssning

Påskafton och bisin min lyssnar på ett TV-program, som listar de finastelugna kärlekslåtarna från 1980-talet. Bitterljuva toner med Billy Ocean i Suddenly och Nick Berry i Every Loser Wins. Om ni tycker att att Nick Berry verkar bekant, så jo, då har ni riktigt rätt. Den snyggingen spelade polis i serien Heartbeat. En riktigt sevärd brittisk serie, i synnerhet de där första säsongerna då Greengrass ännu medverkade.

Och på tal om serier så har Grannen i Beck, Ingvar Hirdwall gått bort. Frid över hans minne. Han gjorde många fina skådespelarinsatser i bland annat Petsson och Kejsaren av Portugallien.

Idag bjöd bisin min på en liten kryssning. Han skämmer då bort mej, igår påskgula tulpaner och idag kryssning. Hur ska detta sluta?
När vi satt där i den långa kön till färjan, så ringde mr J. Han trodde att bisin min skojade då han sa att han var på väg på kryssning tillsammans med sin fru. Han tillade att det såg ut som om vi inte skulle rymmas med på färjan utan skulle bli tvungna att vänta på nästa tur. 

Och så blev det, vi fick vänta här vid färjfästet tills den gula landsvägsfärjan återvände till vår sida av stranden. Både bisin min och jag konstaterade att vi inte skulle kunna bo på en ö, för vi skulle inte klara av att inte kunna ta bilen och köra iväg när vi känner för det. Så där som vi gjorde idag, bara satte oss i min plåtlåda och styrde kylaren mot sydväst.

Det var till all tur en statlig färja, så det kostade inget att åka med den. Det blev inga kostnader för vare sig hytt eller mat heller, så en riktigt förmånlig kryssning, men likväl trevlig.

Bisin min skulle ha velat se en påskbrasa, men här var det nog enbart rök och ingen eld. Frun i huset fick dra riset på handkärran och mannen försökte få fart på elden. Det är mycket att stå i nu när gårdsplanen vårstädas.

Hit rattade bisin min plåtlådan, till Påskmarknaden på Pellinge. Vi var lite sent ute, men vi hann få både hemgjord memma, rågbröd och påskblommor. Fiskinköp hoppade vi över den här gången.

Det var fullt ute på Benitas caféterrass, så vi satte oss för säkerhets skull inne när vi förfriskade oss. Sjöluften suger, så jag tyckte att ansjovissmörgåsen smakade extra gott.
På valborg är det säsongöppning här på Benitas café.

Vi tog ännu ett varv via Söderby-Boden, men där var så mycket människor att vi ville inte tränga oss på utan återvände till färjan för återfärd till fastlandet.

Och se, Inge den stora fågelfotografen lyckades fånga en fågel i flykten! Skickligt inte sant? 😅

På hemvägen kom vi till att vi nog inte heller ska ha en stuga ute på en ö. Tänk att först packa bilen, sen köra den till bryggan, så lasta ur bilen och lasta i båten och sen iväg på vattnet. Och när man är framme lasta ur båten. Puuh!
Idag var det ju fint väder med sol och klarblå himmel, men tänk om det blåser upp till storm när du ska hem? Huuu!

Men... tänk sen när man väl är där, vågornas kluckande mot stranden, bara vila och ta det lugnt omgiven av naturen. Ingen brådska nånstans alls...

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov till nio.

  • Bisin min fick iväg oss ut på äventyr och det var riktigt härligt att vara ute och njuta. Ja, och se lite annat än hemknutarna. Vi var ju nästan utomlands! Att göra någonting helt oplanerat och ta dagen som den kommer. Kan det finnas någonting bättre än det?

  • På hemvägen körde vi in till västra grannstaden och hälsade på flickorna. Ett så här fint påskkort fick vi av M. Och kan ni tänka er, påskharen kom på besök medan undertecknad var uppe på övervåningen med flickorna. Den hade nog tagit lite fel på dagen, eller hur? Det är ju i natt haren kommer med påskgodis om man har lagt ut sin mössa!
    Härligt att få träffa flickorna. Det blir så sällan numera. Tiden räcker inte till när alla har så fullt program.

  • En riktigt, riktigt härlig dag idag. En dag att leva länge på, så tack för den!
Önskar er en skön och solig söndag.





 




Inga kommentarer: