måndag, april 17, 2023

Inredningstidning

I torsdags var jag rätt mosig efter en intensiv arbetsdag och mammografin. Det var allt frågan om jag alls skulle orka ta en runda i mataffären. Det som fick mej att orka var tanken på Allers och ett nytt A-korsord. Vad gör man inte för det? 

När jag laborerade där i tidningshyllan, så hittade jag en helt underbar måste-ha-mönstertidning:

Lite tveksam var jag allt, för jag är ju nu inte en inredare. Då och då, så kan vi sitta i vardagsrummet med bisin min och försöka se på kaoset i vårt hus och konstatera att: "Vi borde göra nånting". Jag föreslår att vi slänger iväg den ena tunga fåtöljen. Men ve och fasa, där ska ju katten ligga! Men den där tunga tresitssoffan, då? Nej, nej, där är ju kattens liggplats i ena hörnet. Det enda vi egentligen är överens om är att gardinerna borde förnyas, likaså den stora hörnsoffan, som vi i tiderna köpte begnagad för ett förmånligt pris. Den soffan har liksom sett sina bästa dagar. Men sen kommer vi liksom aldrig överens om hur en ny soffa borde se ut, vad den får kosta och ska det vara en bäddsoffa. Ja, så det blev inget inredande den här gången heller.

Men tillbaks till denna underbara tidning, som för min del var så överfull av inspiration till både små och större projekt.
Vad sägs om en stickad docka?

Härliga virkade Ester-rutor, som kan användas till vad som helst.

Enligt texten i tidningen, så skulle det här vara en morgonrock. Men visst kan man använda det som tröja också, eller hur?

Den här Myrna-filten är helt otrolig. Så fin, men tror inte att jag skulle ha nerver att göra den. På tok för mycket jobb.

Och den här Pomona-filten är också fin och arbetsdryg. I tidningen finns mycket mera att bli inspirerad av, men... ja ni vet min tid är på kort...
Alla mönster har en förebild i Arabia kärl av olika slag.

Bra saker idag:
  • Vaknade före väckarklockan och det var riktigt skönt. Det är inte kul att bli brutalt väckt mitt i en dröm.

  • Grävde fram min röda sommarklänning. Tog den dock inte till jobbet, utan klädde mej i jeans och skjorta.

  • Hann äta lunch på Veljekset innan jag hastade vidare till nästa kursplats.

  • Veckans första arbetsdag är över. Skönt!
Och nu väntar sängen på mej och jag på den.

Ni får ha en riktigt skön tisdag!






2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Nej fanns det en tidning om det😱Den vill jag också köpa! Har sett på olika sociala medier att de haft ut om de fina Arabia mönstren men jag visste inte att det fanns en tidning🙌
Har man köpt novita Fazer tidning så måste man nog få unna sig novita Arabia tidningen också.
Tack för tipset ❣️

Inge sa...

Håll till godo!
Förstås ska du unna dig den här tidningen, för den är som sagt underbar. Så många fina mönster i flera olika tekniker. En tidning full av inspiration. Och du har helt rätt, om man har en Fazer X Novita-tidning, så behöver man absolut en Arabia X Novita också.
Hoppas du hittar den lika lätt, som jag gjorde, det vill säga i mataffären.