torsdag, april 06, 2023

Inför påsken

Solen lyser utanför fönstret och bilarna susar förbi på landsvägen. Här hos oss är det lugnt och skönt och snart kan jag kasta loss och ägna mej åt virkning eller stickning. Svårt val det där, virka eller sticka.

Från Tyskland kom ett meddelande idag om att jag skulle berätta att stickning är som yoga. Och så är det ju. Det går inte att jäkta och det går inte att tänka på problem och bekymmer när det gäller att ha ordning på maskor, omslag och hoptagningar. Blodtrycket går ner förutom kanske de gånger när det kärvar till sig, man måste riva och garnet trasslar sig..

Från stickning till någonting helt annat, nämligen Wikipedia. I dagens läge här i landet, så finns det tyvärr många, som inte har den minsta förståelse för minoriteter och tycker framförallt att det är helt onödigt att lära sig svenska. När jag gjorde en liten jämförelse mellan olika språkversioner på Wikipedia, så kom jag otvetydigt fram till att det är bra att kunna svenska och ja, språk överhuvudtaget. Kolla här:


550 196 artiklar på finska i Wikipedia mot 2 560 936 på svenska och 6 639 375 på engelska! Så såg det ut igår och det här säger en hel del, eller hur?

Bisin min har skött påskstädningen! Han skuffade allting som jag pysslade med till bordsändan och så var han nöjd och glad. Hmmmm! Nu tar det lite tid för mej att reda upp!

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag sov ända till nio!

  • Det fanns varmvatten, så jag kunde ta en skön och välbehövlig morgondusch.

  • Lååång frukost, så nu har jag löst A-korsordet i senaste numret av Allers! Tjohoo! Och lärt mej vad Nackeby är på finska.

  • Har lagt in första kursen för nästa läsår i vårt databassystem. Och jag klarade det!

  • Bisin min påskpyntade och hängde upp vår häxa i lampan. Tror inte att vi behöver mera påskpynt.

  • Veckans sista arbetsdag är över efter 1½ timmes undervisning! Bra med kort dag.

  • Nu är det enbart njuta som gäller i morgon. Städandet får allt vänta snällt till lördag. I morgon är det helg och då har vi rätt att njuta.
Önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK med mycket memma, utevistelse och handarbete. God mat och mignonägg är ett extra plus!

Inga kommentarer: