fredag, maj 05, 2023

Ett stooort paket

Oj, så bisin min jobbade hårt idag på förmiddagen. Han släpade upp en gammal stor kartong från källaren, tog mått på Lillans gåva, lade kartongen på golvet, mätte och ritade ut var han skulle skära. Efter mycket stönanden och stånkanden när han gymnastiserade upp från golvet och ner tillbaka på knä, så var det färdigt:

Ett stooort paket!
– Kan vi nu int bara svepa in det i det där söndriga lakanet, frågade jag då bisin min svor och gick på högvarv. Men nej, när det är födelsedag och Lillan fyller ett år, så då ska det vara ett riktigt paket och därmed basta!

Vi levererade paketet idag, trots att kalaset är först i morgon. Det skulle nog ha blivit för stort och otympligt med alla gäster på plats.
Lillans pappa hade fullt sjå att packa upp gåvan: Ett kök i trä. Och Lillan visste direkt att här ska kokas och bakas! Så idag har det blivit både croissant och stekt korv!
Tänk vilken tur att bisin min hade sparat kartongen från vårt frysskåp. Där ser man, det är bra att spara på allt möjligt. Om han inte hade sparat kartongen, så hade han ju inte kunnat paketera in köket!

Själv har jag inte sparat på vare sig handen eller handleden idag, då jag envisades med att tärna allting för hand.
– Men vi har ju maskin för det där, sa bisin min ikväll då han kom hem och upptäckte vad jag höll på med.
– Nå, jo, men...

Och jo, sjuk hand fick jag, men nu är de här smörgåskakorna i press i kylskåpet. I morgon garnering och så leverans till grannbyn. Hur jag ska klara garneringen utan H är en gåta för mej. Just nu känner jag mej alldeles tom i huvudet och kan inte ens bestämma om det ska vara massor, massor av tomater, gurkor, sallad osv utanpå, eller om det ska vara estetiskt med lite mindre och mera konstfärdigt utfört. Hjäälp! Hoppas att jag kommer på någonting i natt, annars vet jag inte hur det kommer att sluta.
Kollar man på Youtube, så.. ja, alltså om det här är att dekorera enkelt, då undrar jag hur det är att dekorera mera avancerat?
Det är nu bara så att jag inte klarar det här utan H.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon!

  • Bisin min hade eldat så det fanns varmvatten till en skön morgondusch!

  • Att få överraska Lillan!

  • Klara av att göra smörgåstårtorna så här långt.
Hoppas att ni får en riktigt fin lördag!



Inga kommentarer: