lördag, maj 13, 2023

Två gånger till stan

Här är tyst och lugnt i huset och det är riktigt skönt. Bisin min gav sig av för en stund sedan med kameran i högsta hugg. Han bad mej enträget att följa med, men jag har ju inte tid. Hur skulle ni annars få något inlägg här i bloggen?

I morse hörde jag hur han gav sig iväg vid halvfemtiden. Han var ute på fågeljakt, ja alltså han jagar med kameran. Han fick se ett orrspel och två älgar. Det är fint ute i naturen och så var det också i morse för bisin min ända tills en marodör började köra motocross i skogen. Runt, runt, runt och ett evinnerligt gasande. I radion sade de idag ifrån på skarpen att man inte får störa fåglarnas häckning. Fågelmamman kan överge ägg och ungar om hon blir stressad. Men sånt vet väl inte ungdomar något om? Synd att de inte har fått lära sig att respektera naturen, fåglar och djur.

När bisin min återvänt från skogen, så insåg jag att han helt hade missförstått mitt veckoschema. Han tolkade L som Låddag och släpade fram lådor fulla med böcker. Lådor som ska iväg till loppis så fort de får skjuts dit.
– Men varför släpar du fram de här lådorna nu? Du vet ju att jag ska iväg till stan snart.
Bisin min såg ut som en fågelholk. Han hade totalt glömt bort vad jag sagt igår om dagens program. Det blev inget sorterat för min del, så nu har vi boklådor på stolarna runt matbordet. Vet inte hur det ska sluta, för tänk om det kommer morsdagsgäster på besök i morgon?
Och nej, jag tänker INTE syssla med de där böckerna eller sortera dem nu i kväll, för jag har annat att göra. Så det så!

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag steg upp först halvnio!

  • Var till stan med Lillan och hennes mamma mitt på dagen. Jag blev bjuden på morsdagslunch på Café Favorit. Riktigt gott med broiler-fetaost sallad. Mums!

  • Och den där goda rabarber-ingefära sodan läskade så skönt i sommarvärmen.

  • Intressant nog, så skulle man ha fått hjälpa till och sticka på Pikkukaupungin marthornas graffitiprojekt. Det ni!

  • I den här stickdagboken fick man skriva in det man stickat, alltså hur många varv eller centimetrar om man hellre ville ange det. Jag hann inte sticka här, för Lillan började bli lite otålig. Det är inte lätt när man inte får krypa iväg och upptäcka världen på egen hand.

  • Knappt hann jag vara hemma, få allting vi shoppat uppackat innan det knackade på dörren. Där stod yngsta sonen. Han var på väg till stan och undrade om jag ville följa med. Det ville jag förstås, så iväg till stan igen och nu kunde jag handla en del av det jag glömt innan.

  • Härligt umgänge idag med barnbarn och barn!

  • Hann sitta ute en stund på kvällen och sticka. Som sagt, ljuvligt sommarväder.

  • Har redan hunnit få så fina morsdagspresenter!

  • En härlig Lös och Ledig dag idag!
Och nu, nu är det snart dags för finalen i ESC, få se om jag orkar hålla mej vaken ända till slutet.

Önskar er en skön söndag.

Inga kommentarer: