måndag, maj 01, 2023

Barbies outfit

Igår efter kalaset satt jag och knåpade, petade och pillade. Barbie ville gå på fest och hade förstås inget att ta på sig, så jag fick hjälpa till lite. Och så här blev det:

Modell: Barbin toppi ja hame, modell 62 i Kauneimmat käsityöt 6/2019
Garn: Restgarn
Virknål: Nr 3,25 och nr 3 
blomman har samma mönster som vårkorgen och är helt min egen idé för att liva upp kjolen.
Designer: Mariko Palomaa

Det var ju iskallt ute igår kväll, så jag kunde inte låta henne gå på fest så där sommarklädd. Barbie fick lägga på sig en snabbvirkad stola att ha över axlarna. Hann inte med att virka eller sticka en tröja. Det är som sagt alldeles för pilligt.
Modell: Barbin huivi, modell 63 i Kauneimmat käsityöt 6/2019
Garn: Restgarn
Åtgång: 12 g för hela outfiten
Virknål: Nr 3,25  
Designer: Mariko Palomaa

Jag gjorde alltså halsduken bredare. Tycker att beskrivningarna var lite knepiga, för det var liksom ditåt. Jag tänkte att det nog skulle varit lättare med fri virkning. Det är förstås svårt att säga hur det ena eller andra blir då alla restgarner är så olika. Jag saknar de fina beskrivningarna som fanns på webbplatsen stickatillbarbie.

När man använder en massa små restgarnssnuttar, så blir det mycket att fästa. Sånt tar tid och bisin min tycker förstås att jag inte ska leka med Barbie hela dan. Och jag förstår honom så väl. Att sätta ner så mycket tid och endast göra av med 12 g garn är ju inte klokt. Strunt nu i det, för jag lyckades göra av med så många restgarnssnuttar att det blev många tior i min gör-dig-av-med-nystan-burk. Och nä, nä, burken existerar endast i datorn i form av en exceltabell. Jag vill ju inte att bisin min ska gå och tömma den och sen så har jag inga pengar kvar för garninköp! Huuuu!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov till åtta. Skönt!

  • Har fått ta det lugnt och har hunnit sticka, äntligen. Så roligt.

  • Bisin min fixade maten: Köttbullar, gräddpotatis och grönsallad. Mums! Jag fick till och med ett litet glas öl. Det ni!

  • Och när bisin min lagade mat, så fyllde jag diskmaskinen och det med roliga saker, som behövs i "lilla hushållet".
Önskar er en riktigt bra fortsättning på veckan, som började med en röd dag!



 

Inga kommentarer: