måndag, maj 15, 2023

Verktyg är bra att ha

I måndags för en vecka sedan så fick jag ett litet paket:


 

Innehållet var spännande, här en första glimt.

Paketet innehöll strumpstickor,

rundstickor och

några virknålar. Jag undrar så vad den där blåa virknålen ska användas till. Den som har ett nålsöga i ena änden. Har ni något förslag? Virknålen i trä från Clover är för krokning och femmans virknål från Prym är ergonomisk. Ska bli spännande att testa den.
Det här paketet fyndade jag från en garnloppisgrupp i Facebook. Inte illa eller hur?

Bisin min muttrade förstås om att jag inte alls behöver de här verktygen. Hur kan han veta det så säkert? Borde jag gå ut i garaget och slänga bort hälften av hans verktyg? Hrmpf! Hans verktyg är dessutom betydligt smutsigare och tar mycket, mycket mera plats.
Nå, vissa verktyg kan jag förstås avstå från, så jag föreslog glatt idag att vi kan föra min gamla trotjänare från 1980-talet till skrotinsamlingen. Men se nej, den Husqvarna symaskinen kan vi ju inte slänga bort. Och det trots att kretskortet är sönder och enligt proffsen i västra grannstaden inte går att reparera. Jag vet inte riktigt vad och hur bisin min tänker där. Ska han kanske börja samla på gamla söndriga symaskiner?

Själv önskar jag nu just mest av allt att jag skulle vara en cool stickerska. Ni vet en sån som har med sig stickningen överallt och lugnt tar fram den och börjar sticka. Så där som Veronika Lindberg i förra måndags i programmet Efter nio. Du hittar henne 30:13 inne i programmet. Där sitter hon helt lugnt och stickar på sin sommartopp. Själv skulle jag inte klara det. Jag måste ha varvräknare, måttband, sax och jag vet inte allt vad. Och värst av allt, jag kan inte sticka mönster och sitta och prata samtidigt. Det har vi ju sett otaliga gånger i stickcaféet. Men medge att det skulle vara coolt att alltid dra fram sin stickning oberoende var man befinner sig. Är det här en förmåga jag borde öva upp? Klarar ni andra av det här?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till nio i morse.

  • Dagens första telefonsamtal handlade om ifall jag kunde ta mera timmar på jobbet. Efter viss tvekan svarade jag ja. Nu får ni hålla tummarna för att jag klarar av uppgiften och att det blir bra!

  • Dagens andra telefonsamtal gick till en supertrevlig kille och nu har vi fixat sommarfesten. Jihaa!

  • Veckans första arbetsdag är avklarad.

  • Och när jag kom hem från jobbet i västra grannstaden, så väntade hela två handarbetstidningar på mej.
    Och jo, om ni tror att bisin min hade nånting att morra om dessa, så jo, då tror ni helt rätt. Men strunt nu i det. Själv funderar jag intensivt på om jag skulle kunna sy en kaftan åt mej. Det skulle vara så skönt att kunna klä sig i en sådan under varma sommardagar.
Önskar er alla en fin tisdag.


Inga kommentarer: