tisdag, maj 16, 2023

Ett litet hjärta

Sch, bisin min sover ljudligt på soffan! Och inte att undra på, för han har härjat på halva natten! Vid halvtretiden i natt kröp han ner i vår säng. Jag sov sött och vaknade förstås. Han var pigg som en lärka i vårskyn och försökte få mej intresserad av matchanalysen från gårdagens ishockeymatch. Och nä, på riktigt, jag kunde inte bry mej mindre och trots mina protester så höll han på att babbla ända till kvart över fyra. GÄÄÄSP! 

Så fick han plötsligt bråttom, nu skulle han iväg på fågeljakt med kameran i högsta hugg. Så före klockan fem var han iväg ut på skogsäventyr och det blev äntligen lugnt i huset, så jag kunde sova lite till. Tänk om jag skulle vara så där med mina stickningar när jag hittat ett nytt mönster eller garn? Hur länge tror ni att det skulle gå innan jag blev utslängd? Eller innan bisin min skulle se ut som en ytterst blek kopia av sitt forna jag efter att jag väckt honom mitt i natten gång på gång?

Ja, och apropå det, så på morgonnatten vid halvfemtiden för en vecka sedan fick jag en briljant idé. Här skulle virkas. Dessvärre tog jobbet då rätt mycket tid i anspråk så det dröjde till sena eftermiddagen innan jag äntligen kunde fatta virknålen. Resultatet blev det här:

Modell: Sydännauha, s. 67 i tidningen Virkkaa.
Garn: Cotton Create från Adlibris
Åtgång: 3 g
Virknål: Nr 4

På grund av det här garntrasslet tog min iver rätt fort slut och jag skippade varv fyra från beskrivningen.

Här behövde ju alldeles tydligt nystas och bisin min var tyvärr inte alls villig. Han bara fnyste åt mej.

Själv morrade jag då jag ganska fort kom till en knut i garnet. Inte kul! Så jag klippte av och slutresultatet blev det här:

En liten garnboll och en lite större. Fort in i en plastpåse med eländet och plastpåsen i plastlådan med bomullsgarn! Puuh! Och inga flera virkade hjärtan förra veckan. Och knappast blir det några den här veckan heller!

Bra saker idag:
  • Fick sen slutligen sova till klockan åtta. Gääsp!

  • Tur att jag inte har behövt vara närvarande på arbetsplatsen idag. Det är minsann lyxigt att kunna sköta sina arbetsuppgifter hemifrån. Sånt är inte alla förunnat.

  • Fick snabbt hjälp med en arbetsuppgift. Skönt!

  • Var iväg till västra grannstaden med bisin min och åt en riktigt god lunch på hans favoritställe Ripakka. Allting på dagens lunchlista lockade och valet var svårt: Stekt strömming, korvsoppa och fattiga riddare, broilerbiff osv. Själv gick jag in för mos och hawaibiff, alltså en köttfärsbiff med ananas och ost på. Mumselimums!

  • Var iväg till Puuilo och vet ni vad? Jag kunde låta bli att köpa Fabelgarn trots att det såldes för 1,97/50 gram. Visst var jag duktig? Liksom riktigt ordentligt duktig?

  • Äldsta sonen kom hem och berättade att hans arbetsavtal har förlängts till årets slut. Jihaaa!
    Det firade vi nu här på eftermiddagen med sockriga munkar från Nokia, som såldes utanför Puuilo. Det skulle vara gräddmunkar, men vi såg inte till annat än äppelsylt i dem. Jag borde kanske ha satsat på wienerbröd i stället?
    Men då visste vi ju ännu ingenting om den strålande nyheten!

  • Här regnar det, vilket är mycket välkommet. Nu kan jag sitta inomhus med gott samvete och sticka, sticka, sticka. Förutsatt att jag hålls vaken!
Nu önskar jag er alla en riktigt fin onsdag.



Inga kommentarer: