onsdag, maj 24, 2023

Julrött i maj

Idag har det varit en alldeles, alldeles underbar onsdag. Och jag har gjort precis ingen nytta alls bara njutit. Dessvärre har jag också gjort sånt, som jag inte borde, men...

Mitt på dagen åkte jag iväg till stan tillsammans med stickväninnan B. Hon parkerade utanför stadens garnaffär och där låg dom alltjämt de där två garnnystanen, som jag gått förbi några gånger och klappat på lite grann. De låg grant lysande i korgen bland en hel del andra ljuvliga garner till nedsatt pris. När affärens ägarinna kom ut till oss, så frågade jag stickväninnan efter att först ha kollat min börs:
– Kan du låna fyra euro åt mej?
Hon började gräva i sin börs och gav mej snällt fyra euro, som jag i min tur gav till affärsinnehavaren. Ja, så plötsligt hade jag köpt garn igen! 🙈

Nu har jag alltså två julröda bomullsgarnsnystan. Det är bra att vara ute i god tid inför julen, inte sant?

Från garnaffären traskade vi vidare till Café Favorit. Där ute i trädgården sammanstrålade vi med de andra stickerskorna. Det var genomtrevligt och så skönt med sommarvärme, sol och sköna vindar. Jag stickade så intensivt att jag inte alls märkte att solen tog på och nu har jag då en julröd nacke! Av dumt huvud får kroppen lida, men hoppas att det inte börjar svida! Jag kan konstatera att jag är en Redneck Woman och det bokstavligt talat eller nåja då, sjunget!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov till lite över åtta. Och det är precis lagom tid att stiga upp, för då har inte hela förmiddagen försvunnit.

  • Så härligt på stickcaféet, äta gott, umgås och sticka. Jag var så hungrig att jag aldrig hann ta foto på skinkpajen med paprika. Till efterrätt valde jag radiokaka. Den var mäktig och god, men smakade nog inte som min mammas gjorde. I glaset min favorit: Rabarbersoda!


  • Stickväninnan U delade ut böcker och tidningar, så de som ville ha fick ta. Då jag fick syn på baksidan av den här tidningen utropade jag: Monsterögon, precis vad jag behöver. Vips var tidningen min! Underbart. Den här tidningen har kommit ut långt före mina barnbarn föddes, så därför saknas den förstås i min digra samling. Tror att den har kommit ut 2013. Visst var det då som Angry Birds var "heta"? Stort TACK för den här och allting annat jag fick idag.

  • Stickerskor är jättesnälla. Idag fick jag igen superbra hjälp. Stickväninnan C räknade varv på ett långt skaft, som jag stickat. Hon kom till 84. Jag skulle aldrig ha klarat det räknandet, i synnerhet inte med bisin min prepplandes i närheten. Stort TACK för hjälpen.

  • Och när jag lyckades trassla till ett nystan för att jag inte hittade garnändan, så hjälpte B och C mej och nystade snällt upp råddet. Hur skulle jag klara mej utan stickdamerna? Inte alls, så tack för att ni finns och står ut med mitt garnrådd.

  • Har suttit ute och stickat hela kvällen. Så skönt! Tacksam för dagar som denna!
Önskar er en fin torsdag!


Inga kommentarer: