fredag, maj 19, 2023

Ute på farligheter

Åh, kära nån, klockan närmar sig midnatt och jag är rätt mör eller ska jag säga medtagen. Jag har nämligen varit ute på farligheter idag tillsammans med stickväninnan B. Hon hoppade in här i min plåtlåda strax för tio i morse och så körde jag iväg till västra grannstaden. 

Och jodå, vi hamnade, konstigt nog i stora garnaffären! Och där vet ni, där gick det livat till, för där hölls vårens garnmarknad! Många fina specialerbjudanden och -20% på alla normalprissatta produkter. 
I början klarade jag mej riktigt bra. Jag klappade lite garn redan utanför affären där det fanns stora lådor med mjukaste och lenaste alpackagarn. Till all tur dock inte i min färgskala.

När vi väl kommit in i affären försökte jag se åt helt annat håll än alla fullproppade garnhyllor i alla världens fantastiska färger. Jag smög mej i yttersta gången med garnhyllorna till vänster och fönstren till höger. Allting gick riktigt bra ända tills jag kom till affärens bortersta vrå.

För vem kan motstå såna här garnpåsar? Gräv, gräv, gräv och gör fantastiska fynd. Men jag ska inte ha mera garn, jag ska inte ha mera garn. Men hej, vänta nu, jag skulle ju ha 250 g till en tröja åt Lillan, men först måste jag få gräva liiite till.

Oj, nej, oj, nej min kasse var full då jag kom ut från garnaffären. 🙈 Hur kunde det nu gå så här?

Kassen var så full att den sprack!
Men nä, den var nog defekt redan från början om ni frågar mej.

Det gick som sagt riktigt bra i början då jag höll mej nära fönstret. Där hittade jag stickor, som var rejält nedsatta.

Där hittade jag också stoppningsgarnet, som jag var ute efter.

Nu kanske, kanske äldsta sonen kan få sin tröja lagad. Den har hela tre såna här hål och jag undrar verkligen om han har rivit den eller, ve och fasa, har malens larver smaskat i sig av tröjan? Men då skulle den väl snarare var full av små hål? Hmmm... 
Han sa ju nog att den tagit i nån vass datorkant.

Självklart måste jag ha de här rosa enhörningsstickorna! Fattas bara annat. De här såldes för -20%. Ska bli spännande att testa och se om de gör någon skillnad.

Jag nappade också åt mej hampagarn. Nu är jag dock osäker på om jag verkligen ska ha det här. Tänk om det var jutegarn jag ville ha?


Dagens absolut bästa fynd är utan tvekan de här blockningsvajrarna. Jag fick dem för 15 €. Vilken lycka! Jag har länge gått och funderat på att köpa såna, men jag har tvekat på grund av priset. Nu gäller det då att få en massa sjalar färdigstickade. Vajrarna måste ju testas.

Från garnaffären körde jag tvärs genom hela staden och ut till Kungsporten för ett besök i tygaffären. Det var inte mycket jag skulle ha därifrån.

En liten tygbit. Skickligt nog fick försäljaren mej att ta en trådrulle också. Att sy är inte precis min grej, så jooo, jag behöver kanske trådrullen? Tyget var -20%, så kanske jag borde ha tagit en betydligt större bit för säkerhets skull?

Det andra jag skulle ha var kardborreband och ett sånt där fållband. Förtvivlat försökte jag fråga hur jag ska sy det där kardborrebandet och försäljaren stirrade oförstående på mej och började visa vad som tar fast och... ja, så i något skede måste hon ha sett sypaniken i mina ögon och då förklarade hon hastigt att du syr bara raksöm. Eh... få se nu...

Så hittade jag de där ljuvliga pastellfärgade plastnitarna. Den förpackningen krävde en tång till vänster i bild och sen de där extra grejorna till höger i bild. Jag ryggade förskräckt tillbaka och mumlade något om att det blir nog för svårt för mej det där. Nej, nej, sa försäljaren det är hur lätt som helst, men prova för säkerhets skull först på en liten bit tyg. Kära nån, kanske bäst att jag håller mej till kardborrebandet och glömmer nitandet. Brrr...

Till all tur kom jag ihåg att jag skulle ha fyllningsvadd. Se hur de har gjort med påsarna, plattat till dem rejält.

Lite skillnad mellan den jag hade hemma och de nya. Undrar om de liksom ploppar upp när man öppnar de där platta påsarna. Nu är de åtminstone behändiga att lagra.

Innan lunchen tog vi ännu en tur i Rusta.
Och nu hör ni, nu har jag en "lökhackare"! Eller nåja, en liten handdriven hackare. Man bara drar i handtaget och så kör knivarna igång inne i plastburken. Ska bli spännande att testa. 

Bra saker idag:
  • Vaknade 49 minuter före väckarklockan.

  • Blev bjuden på lunch av stickväninnan B. Tack för den!

  • Kunde visa henne en ny och närmare parkeringsplats vid tygaffären och tog henne till ett för henne nytt lunchställe. Så det blev ett riktigt äventyr. Som pricken på i:et körde jag hemåt på Liljendalvägen.

  • Har fått tillbringa dagen i bästa möjliga sällskap. Tack för det.

  • Hann ännu sticka lite på kvällen.
Önskar er alla en riktigt skön lördag.




2 kommentarer:

Unknown sa...

Du skall ha ett stort ♥️ -ligt tack för en trevlig o fin dag !

Inge sa...

Tack själv. Glädjen var på min sida ❤