tisdag, maj 23, 2023

En alldeles vanlig svartvit flugsnappare

Igår då jag satt vid matbordet i allsköns ro och försökte koncentrera mej på min fylleriuppgift skuttade bisin min upp och ner. Han var alldeles till sig, för nu, nu hade han fått syn på en ovanlig fågel minsann. Förstås måste jag ju också på hans enträgna begäran ta mej till fönstret för att skåda.
– Det är en svartvit flugsnappare, suckade jag föga imponerat och muttrade något om störd koncentration och risk för dubbelbokningar i kommande läsårs kalender.
– Nej, nej nej, se nu, det är en halsbandsflugsnappare, ropade bisin min exalterat och viftade med fågelboken.
– Jag tror int rikit de, sa jag försiktigt efter att ha gjort en snabbgoogling på telefon.


Och mycket riktigt, det här är vår alldeles vanliga svartvita flugsnappare, som brukar bo i en holk här på vår gård. Inget märkligt med den inte. Här syns det ju alldeles tydligt att den inte har något vitt halsband. Det gäller att vara noggrann då man vill vara ornitolog!

Idag har jag inte åstadkommit någonting alls, bortsett från tappra försök att brodera maskstygn på ett par monsterbyxor. Men det går trögt, alldeles för trögt. Och nu har jag nog förstört byxorna, tror jag. Efter många djupa suckar, kom jag till att ögonen virkar jag. För nån fason måste de ju bli på dem. Om jag ska brodera dem på byxbaken blir det nog katastrof. Men kanske monster kan ha fyrkantiga ögon? Nå, det får allt bli morgondagens huvudvärk.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov till lite över åtta.

  • Har kunnat ta det lugnt och ändå fått undan lite arbetsuppgifter.

  • Hann sitta ute och sticka på balkongen nu i kväll.

  • Märkte till all tur inte av myggor ännu.
Önskar er en fin onsdag.

Inga kommentarer: