fredag, maj 12, 2023

Strukturerad

Bisin min har här under en ganska lång tid nu påtalat att jag är lat och inte får något gjort på dagarna. Och jo, med hans måttstock mätt så är jag nog lat, i synnerhet om han väntar sig full service på köks- och städsidan. Nu oroar han sig speciellt mycket för att jag kommer att drischa hela sommaren. Så i morse vid halvfemtiden då jag vaknade av att det började ljusna utanför sovrumsfönstret kom jag på en verkligt smart sak: Vi strukturerar upp veckan! Nåja vi och vi, men åtminstone jag.
Nöjd och belåten vände jag mej på andra sidan och somnade om.

Idag på förmiddagen då bisin min kom hem från sin skogsutfärd serverade jag glatt följande idé för honom:
– Sidu för att int hela sommaren ska gå i sus och dus så tänkt jag att vi sku dela opp veckan så här:

  • Måndag - Mycket att göra dagen, då gör vi allt det som blev ogjort veckan innan.
  • Tisdag - Tvättdag, då tvättar vi kläder, bilar, fönster, golv, mattor, lampor, leksaker och jag vet inte allt vad. Är vi riktigt energiska, så kan vi till och med torka damm!
  • Onsdag - Och så är vi sociala dag, en dag för att träffas och umgås om inte ansikte mot ansikte, så åtminstone per telefon.
  • Torsdag - Ta en tur-dagen, då tar vi en liten tripp till något spännande ställe vi inte besökt förut. Det är liksom bättre att göra det på torsdagen än på veckoslutet då alla andra är i farten.
  • Fredag - Far- och morFöräldradagen, vi hälsar på barnbarnen eller gör någonting för dem eller deras föräldrar.
  • Lördag - Lös-och-Ledig-dagen och då kan vi fast Löga oss!
  • Söndag - Stick- och Sovdag, vill man inte sticka med garn eller virka för den delen, så kan man ju sticka iväg nånstans!
– Är int det här en bra idé, frågade jag ivrigt av bisin min då jag äntligen drog efter andan och gav honom en chans att säga nånting. Han stirrade på mej med vilt uppspärrade ögon och sa mödosamt:
– Nu skojar du? Ska vi ha en sån där läseordning hela somarn? Det går int.
– Varför int? Om vi följer det här schemat, så är vi ju aktiva. 
– Men det är int roligt att vara inrutad.
– Nå, klart att vi kan göra undantag, men vi ska liksom inte bli och slöa genast efter morgonmålet och låta halva dan gå innan vi gör nåt.
Bisin min suckade djupt och skakade lätt på huvudet, så få se nu hur det går. Men medge att min idé är smart.

Apropå att vara strukturerad:

Jag fick min kalenderinsats i onsdags på jobbet.

Just nu är uppslagen ännu underbart tomma, men vänta bara. Jag ska ta mej i kragen inkommande vecka och börja fylla i nästa läsårs kurser. Och lugn, bara lugn, jag har faktiskt aldrig förr haft så här lite kurser inplanerade. Skönt, för jag hoppas på att kunna ställa upp mera för barn och barnbarn och att få just vara lös och ledig!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till åtta.

  • Har fått vara ensam hemma nästan hela dagen. Skönt för då har jag dels kunnat sticka lite och framförallt har jag kunnat umgås med mina egna tankar. Sådan reflektion behövs ibland.

  • Bisin min fixade maten idag!
Önskar er alla en riktigt lös och ledig lördag!


Inga kommentarer: