måndag, maj 22, 2023

Fylleriuppgift

Vet ni, igår höll jag på att förorsaka en cyklists fall. Och det berodde liksom inte alls på att jag hade glömt mina glasögon hemma på matbordet när jag körde iväg till grannbyn. Nej, det berodde på en helt annan sak.

Jag steg ut ur huset igår och hörde ett förskräckligt dunkande här på landsvägen. Det var hårda smällar mot metall. En stor bil med en hästkärra dyker upp ur kurvan och ljudet tilltar i styrka.
– Men herreguuud vad håller ni på med. Stanna genast, ropar jag av mina lungors fulla kraft utan att fundera på annat än att den stackars hästen lider i transportkärran.
En stackars cyklist på andra sidan vårt skrangliga staket vinglar till av mitt skrik Hen återfår med knapp nöd balansen och jag slipper rusa efter första hjälp väskan.

Lite småskamset smiter jag fort in tillbaka med darr i hjärtat och hoppas att cyklisten inte hann se mej. Och i den här villervallan glömmer jag alltså att sätta på mej glasögonen och kör iväg efter att ha kollat att kusten är klar.
Får ni höra om att det bor en tokig kärring i det där huset där invid vägen, så nää, det var inte jag! 😄

Undrar så hur det gick med hästen. Den ska väl inte behöva sparka så där under transporten? Tror ni att den hade tillräckligt med vatten? Tror ni att den var rädd? Tror ni att den hade för hett i den där lilla kärran? Att den blev utan luft?

Bra saker idag:

  •  Sovmorgon och jag sov ända till nio!

  • Jag lyckades med min fylleriuppgift idag. Nu har jag skrivit in alla kurser för nästa läsår. Det ser riktigt bra och ledigt ut så här långt. Trappar sakta ner, för att slå mej riktigt lös och ledig på nästa års sida. Onsdagen är tills vidare ett stort frågetecken, bortsett från kvällskurserna.
    Skönt att ha det här undangjort.

  • Tog mej i kragen och fick tid beställt till frissan. Nästa vecka hoppas jag få ordning på mitt kråkbo.

  • Har klarat av veckans första arbetsdag!

  • Har ikväll äntligen ställt in rätt datum och tid i min kamera. Det var ju fixat i ett litet kick, så varför gjorde jag inte det meddetsamma då jag såg att datumet inte stämde?
Önskar er en skön tisdag.

Inga kommentarer: