fredag, december 15, 2023

Dagen efter

Idag är jag fortfarande yr och omtumlad från gårdagens fest. Så mycket värme och kärlek får jag minsann inte alla dar. Fortfarande ödmjukt tacksam.

Minst femtioelva saker jag borde ha gjort idag, men jag har bara skjutit på dem och tänkt att "Rom byggdes inte på en dag". Men det hjälps inte, jag måste nog få ordning på våra två fullastade bord. Det gäller att hitta en plats för alla fina gåvor jag fick igår.

Staden kom ihåg mej med en alldeles ljuvlig överdådig blombukett och ett presentkort till guldsmedsaffären. Jag blev rejält överraskad, för detta hade jag inte alls väntat mej.

Mina nuvarande och före detta kolleger kom ihåg mej med detta kort och en hel drös med pengar. Och nej, nej, förstås ska jag inte köpa garn. Nej, jag tror att jag riktigt ska investera i något "pensionsaktigt". Nä, nä, inte en klocka och inga stödstrumpor heller, men jag funderar skarpt på att utöka min samling med Festivoljusstakar. Och den här gången riktigt hela sådana! Jag måste kanske iväg till Iittala, kan ju göra en riktig pensionärsutfärd på nästa års sida.

Från Lovinfo fick jag den här tygkassen. De vet att en stickerska alltid behöver projektväskor!

Inne i kassen fanns den här muggen, som jag kan dricka glögg från nu, lagom till jul.


En av koristerna gav mej en så här fin påse med både Inge Löök-kort och hemgjord stjärna.

Inuti påsen hittade jag en flaska med hemgjord julglögg. Den här öppnas först på julafton. Ska bli spännande.

Och så fick jag en påse med hemgjort julgodis av en annan korist. Tänk, hemgjort!



En så här fin julstjärna gav rektorn åt kollegiet. Och alla fick dessutom ett personligt kort. Det är ett tag sedan jag haft julstjärnor i vårt hus, så den här är hjärtligt välkommen!
När jag var betydligt yngre och fortfarande bodde hemma hade jag en julstjärna på fönsterbrädet mot norr. Den stortrivdes och växte sig till en riktigt stor buske. Tyvärr klarade den inte av min frånvaro hemifrån under studietiden. Efter det har jag inte haft gröna fingrar.

Av mina kolleger fick jag en så här fin julkasse i julklapp och jodå, jag har tömt den redan, för den förevisades redan igår och ingick i det vackra talet, som vicerektorn höll igår.

Handspunnet garn, som rektorn har gjort från fårull. Så fint att jag inte vet om jag alls vågar använde de här härvorna. Tror ni att det skulle kunna bli vantar?

Så fick jag honung från Marbacka och grönt te. Kollegerna förstår inte hur jag klarat kvällsundervisningen utan kaffe! Jag var enda tedrickaren i kollegiet, så härefter blir det kaffe för hela slanten på veckomötena.

En påse godis! Mums!

Och en ledljuslykta med Muminmotiv.

Ett stort, stort TACK, för alla fina gåvor!

Bra saker idag:
  • Sov ända till kvart över nio! Jag var nog uppe ett varv vid halvsjutiden, men tyckte att det var på tok för tidigt att stiga upp efter gårdagens festande. Tänk nu, först jullunch, sedan pensionskaffe med tilltugg och som avslutning på det hela julglögg och pepparkaka med timlärarna. Det var nog ett festande, som heter duga!

  • Lyxig frukost med smörgåstårta!

  • Och omväxling bland korsorden då jag köpte den här tidningen i tisdags. Men lugn, bara lugn, jag köpte också senaste numret av Allers, men den här gången sparar jag A-korsordet till julhelgen. Lite måste man unna sig, eller hur?

  • – Har du skrivit reseräkningen redan, frågade äldsta sonen på förmiddagen, då jag faktiskt så smått hade börjat städa.
    – Oj, nej, svarade jag och rusade till datorn och fick det gjort.

  • Jag fyllde också i de två sista dagböckerna för höstterminens del.

  • Och så stångades jag med skattebjörnen! Till sist lyckades jag få honom övertygad om att jo, jag blir pensionär vid årsskiftet och mina inkomster kommer att sjunka drastiskt. Nu gäller det då att vänta på det nya skattekortet och hoppas att allting blev rätt. Håll tummarna!


  • Gårdagens lucka i min stickkalender innehöll ett anteckningsblock för Knitting notes. Det har en magnet på baksidan.
    Dagens lucklåda innehöll fem julkort med olika stickmotiv i texten. Det här var det enda som inte hade nån text med Knitting. Lite väl sent för korten nu då de borde ha postats igår, men... ja, det går väl att använda dem i samband med julpaketen?

  • Fick ett trevligt WhatsApp meddelande. Vi får kärt besök i morgon, så nu måste jag ta itu med stora röjningen!
 Önskar er alla en riktigt fin lördag!











 

Inga kommentarer: