onsdag, december 13, 2023

Yr i bollen

Kära vänner, igår blev ni tyvärr utan blogginlägg och det beror på det här:

Jag packade julklappar hela kvällen åt mina kolleger (eller heter det kollegor?) och det tog längre tid än vad jag räknat med.

Sju lådor med samma innehåll, så det gällde att hålla tungan rätt i mun och ordning på grejerna. Det här var en sorts första hjälpjullåda, som innehöll: Grötris, värmeljus med doft av gran, krusbärssylt, julsenap, halsmix, servetter, disktrasa, två påsar Fazers kakao, hjärtpepparkakor, en påse gelehjärtan, en tomteskål med karameller och en rosa pepparkaksgris, en flaska julmust med hemlagad tomteluva på korken.
Och en så galen flerbarnsmor är jag att jag faktiskt satt och räknade att alla skulle få lika mycket av de olika karamellerna jag lade i skålen. Det tog lite tid att räkna så jag fick säga åt mej på skarpen: "Skärp dig Inge. Dina kolleger är vuxna. De kommer inte att jämföra hur många dumlekarameller eller Fazer mint eller marianne som finns i de olika skålarna!"
Så jag tog mej i kragen, struntade i sorterna, MEN räknade fortfarande att det skulle bli lika många karameller i varje skål!

Roligt var det att plocka ihop innehållet och få ihop till en fungerande låda och nej, jag har inte räknat ut vad det hela kostat. Det struntar jag i den här gången. Att få med alla lådor till bilen i morse var sen inte roligt. Det blev slit och släp! Fyra kassar, samt hobbykassen till eftermiddagen och förstås dataväskan till jobbet i stan. Självklart hade jag dessutom min handväska med mej. Jag fick gå tre gånger till bilen. Till all tur tog en kollega in kassarna till jobbet, för det skulle jag inte längre ha mäktat med. För mycket bodywork, för mej! 😀
Och snö och halt, alltså farligt att röra sig.

Igår var min bil insnöad, så också i morse, då det tog 20 minuter att gräva fram den. Igår var jag iväg till stan med äldsta sonen. Han körde och jag satt bredvid och var rädd. Värst var det då vi besökte stora varuhuset i stan och han hade parkerat. Vi var färdiga att stiga ur bilen, då jag plötsligt galltjöt: "Brooomsa!". Äldsta sonen såg på mej och undrade vad jag fått för fel i huvudet.
– Du är yr i bollen, sa han.
– Men, men, stammade jag medan hjärtat bultade som en stånghammare i bröstet.
Bilen till höger om mej hade börjat backa bakåt från sin parkeringsruta och för mej verkade det som om vår bil rullade framåt. Brrr!
Så, joo, yr i bollen blev jag, så yr att jag inte fick allting inhandlat och när vi skulle gå från kassan gav äldsta sonen en tom kasse åt mej:
– Ta skålarna, sa han.
Jag tog emot kassen och började gå därifrån. Då sa han åt mej på skarpen:
– Du ska ta skålarna.
Jag vände mej om och såg att jo, där fanns ju skålarna lagda på sidan, så att de inte skulle åka på kassabandet och krossas. Smått generad lade jag skålarna i den tomma kassen och skyndade därifrån.
När vi återvände till bilen suckade äldsta sonen och sa:
– Du får nog fara och handla med T härefter. Jag kommer int med dej fler gånger.
Till det hade jag inget bra svar. Äldsta sonen tänkte kanske att jag hade slösat bort en av hans semesterdagar?
T= yngsta sonen.

Bra saker:
  • I går morse sov jag ända till klockan tio. Lite skrämmande, men ändå skönt med sovmorgon.

  • I morse vaknade jag 20 minuter före väckarklockan!

  • Äldsta sonen skjutsade mej till stickcaféet igår och han kom också snällt och hämtade mej. Skönt, för det var knepigt med parkeringsplatser då det var marknad på torget i stan. Och det var snöfall och dåligt före.

  • Det var trevligt och uppfriskande på stickcafé. C hade stickat en flaskgran, som hon lottade ut bland oss deltagare. V hade turen med sig den här gången. Grattis! Under granen gömmer sig en glöggflaska.

  • C hade också med sig Lillans julklapp. C hade fixat den så fin, så fin, men jag vågar inte visa den här, för det är ju hyschpysch!

  • Äldsta sonen hade varit till marknaden och köpt kringlor. Mums!

  • Idag lyckades jag alltså överraska min kolleger rejält. De blev riktigt rörda och glada.

  • Idag deltog jag i mitt sista veckomöte. I vår är jag som vilken timlärare som helst, så som jag ju varit i både Borgå och Sibbo under lång tid.

  • Från Svartså kom jag idag hem med en så här fin julklapp! Jag uppskattar hantverket och omtanken. Det värmer. TACK!

  • Vi pysslade såna här tomteluvor. Min ska till ett nytt hem i morgon, som del av en julklapp. Nu har jag fått åtgång på restgarner och det är bra. Jag tror att jag ska laga några luvor till, kanske tre, eller fyra eller... nåja, det finns annat, som också måste göras.

  • Jag klarade mej till och från Svartså utan missöden. Väglaget var dåligt och jag förstår inte hur fartdårarna vågade gasa på fastän begränsningen visade 80 km/h.



    Det här har jag hittat i min stickkalender under de senaste tre dagarna. Riktigt trevligt innehåll om ni frågar mej.
Önskar er en riktigt fin torsdag.
Själv är jag lite spänd inför morgondagen, men det ska väl nog gå bra! Håll tummarna, tack.


 

Inga kommentarer: