lördag, december 16, 2023

En fartfylld dag

Utanför min fönsterruta regnar det och jag kollade just på väderleken att det är plusgrader hela nästa vecka. Det finns alltså en viss risk att vårt vackra vinterlandskap är ett minne blott då julafton stundar. Men det är inget jag kan göra åt och inget jag orkar ta bekymmer över. Det blir vad det blir och så får man ta det därefter.

Idag har det varit full fart hela dan med både gäster och en kvällsutflykt till stan. Nu är jag rätt trött, så om jag skriver någonting alldeles galet så beror det på det, tröttheten alltså.

Bra saker idag:

  • Jag steg upp redan före sex, på tok för tidigt, men man kan ju inte sova bort hela dagen heller! Eller jo, klart man kan, men nånstans måste man sen ta fast tiden och det är svårt.

  • Jag lyckades röja bort allt från matbordet, vilket nog var rena rama undret. Och härefter ska jag nog inte låta det samlas så mycket igen. Nej, jag ska pedantiskt plocka bort allting och se till att sakerna hamnar på sina rätta ställen.

  • Alla barnen och barnbarnen var samlade här på förmiddagen. Det var som att få en för tidig julklapp. Riktigt, riktigt härligt. Tur att mommo hade mockarutor i frysen, så fanns det nånting att bjuda på, förutom då skinksmörgås. Ja, och så förstås lite rester av smörgåstårtan.

  • Barnbarnen är så fina. M ville äta upp mitt pepparkakshus, som jag fick i onsdags! Men hon får nog vänta snällt till efter julen.

  • M upptäckte också min tomte på fönsterbrädan.
    – Va gör den där, frågade hon.
    – Den ser på mej.
    – Aj, är det för att veta om du är snäll.
    – Ja, just det, få se hur det går med mej i nästa vecka!

  • När alla raringar åkt hem till sitt, drog jag fram paketeringstillbehören. Bisin min är inte glad när jag sparar tomlådor. Men hur skulle det annars gå att paketera? Han får försöka själv!

  • De fyra första julklapparna gick riktigt bra, sen blev det lite luckor i mitt minne och jag var tvungen att konsultera yngsta sonen och fråga vem som skulle få vad och av vem! Det klarnade, så nu är det bara att fortsätta paketera i morgon, men först måste ju rimmen skrivas!

  • – Har ni ätit, frågade yngsta sonen.
    – Nej, bara smörgåsar.
    Och så kom vi överens om att han hämtar mej på lördagskvällen, för det han annars skulle ha gjort, blev inhiberat.
    Så, håll i er nu, där satt jag ute en lördagskväll och dessutom på Fyllan! Jösses alltså. Det var fullt där och bra så. Vi vill ju gärna behålla matställena i stan!

  • Från Fyllan körde yngsta sonen till mataffären, så nu finns det möjlighet för mej att i morgon laga mat. Vårt kylskåp är lite konstigt, för det är fullt med grejer, men inget man kan laga mat av. Är era kylskåp också sådana?

  • Yngsta sonen hämtade dessutom ut mitt paket från postpaketautomaten, så nu har jag förra årets julklapp hemma! Tjohoo!

  • I dagens lucka i stickkalendern hittade jag mönsterdel nummer fyra till de de där adventssockorna, som jag inte började på. Jag kan inte hinna med allt heller.
Önskar er en riktigt skön söndag. Rör er försiktigt ute, för det är halt.

Inga kommentarer: