tisdag, december 05, 2023

Restfest

Tisdagkväll före morgondagens helgdag och jag får fortfarande inget gjort. Idag på förmiddagen tänkte jag sortera bort papper, som jag verkligen inte mera behöver. I början gick det någorlunda, släng i pappersinsamlingen, kurstimmarna jag haft i västra grannstaden ska brännas, osv. Men sen, ja sen kom jag till papper från en kurs jag hållit i fotografering och så började jag läsa. Aha, ska jag nu verkligen slänga det här? Här står ju allt om ljussättning, slutartid, vinklar och...? Filuren på min högra axel säger strängt åt mej: "Men det där kan du ju, släng". Filuren på vänstra axeln kommer med en svag protest: "Men tänk om du glömmer, då kan du ju behöva de där papperen".
Höger filur:
– Men du ska ju inte ha flera kurser i fotografering!
Vänster filur:
– Men du kan ju behöva det för ditt eget fotande!

Så där höll mina filurer på och jag orkade inte höra på deras käbblande, så jag slutade omedelbums med sorterandet, tänkte att det är bäst att ta itu med något annat. Men inte ville jag städa vare sig toan eller sovrummet eller... näää. Jag vill ju bara sitta och sticka, slå in julklappar och knapra på pepparkakor!

Bra saker idag:

  •  Sov ända till klockan nio! Visserligen var jag uppe ett varv vid halvfemtiden, men det var på tok för tidigt att stiga upp då. Följande gång vaknade jag halvåtta, vände på mej och tänkte att jag ligger nu en liten stund till innan jag stiger upp. Och kan man tänka sig, jag somnade sött och sov en och en halv timme till. Så skönt.

  • Idag hade vi restfest på stickcaféet. Jag grävde lite i hobbyrummet och hittade genast över 600 gram restgarner, som jag tog med till stan. Jag testade att göra en tomteluva av garn. B hjälpte mej snällt att hålla ordning på alla klippta garnstumpar. Och C gjorde två fina tomteluvor åt mej. Tack för det. Nu behövs det endast fyra till. Lite pilligt, men bra om man vill bli av med restgarner.
    Tack också för skjutsen till och från stan!


  • Lucka nummer fem i stickkalendern öppnade jag med en liten suck och ett "Jaha". Här fanns andra delen av beskrivningen till den där sockan... Inget för mej nu just.

  • Som jag har letat, var finns min Novita tidning nr 3/2023? Har ni sett den? Nej, inte jag heller och jag är ganska säker på att jag har satt den på ett säkert ställe, för jag vill ju sticka de där Len-sockorna, från den tidningen.
    Tack och lov för internet, där hittade jag mönstret, så nu kanske jag kommer vidare. Och vilken tur att jag inte behövde börja städa i mina tidningshögar...
Hoppas att ni får en fin och lugn självständighetsdag!

Inga kommentarer: