tisdag, december 26, 2023

Klappar, klappar, klappar

Sådär ja, nu är jag tillbaka framför skärmen och julhelgen är snart över för denna gång. Skönt, faktiskt riktigt skönt. Igår höll jag mej ännu i skinnet och gjorde inget annat än stickade. Idag har jag försökt städa undan lite, framförallt julklappar, men också grejer, som legat och mognat till sig här i korridoren. En låda, som bisin min har förargat sig på länge nog. Och jo, jo, jo, i lådan fanns ju faktiskt, ve och fasa!, garnnystan!

Oj, vet ni, jag har fått så många, många fina julklappar att jag är både tårögd och vimmelkantig allt än. Och nu måste jag bara få visa en del av dem. Ifall ni inte gillar det, får ni hoppa över detta.

Varje stickerskas måste-ha under vintern och hösten, en nacklampa och batterier till den! Stort, stort TACK för denna fina klapp.

Yngsta sonen har också koll på vad mamma gillar:
Världens gulligaste förvaringskorg gjord av återvunnen plast. Den är inhandlad i bokhandeln i stan och det var den sista rosa som fanns, så den har stått i skyltfönstret. Där fick jag syn på den och uttryckte min smått barnsliga förtjusning! Och vad gör yngsta sonen då? Jo, han travar in i affären och får korgen inslagen i julpapper och en glatt överraskad mor, som inte riktigt vet hur hon ska kunna hålla ögonen torra!
På omslaget, som var runt den här korgen står det att den kan användas till olika saker. Ett förslag är att man kan bära ved i den. Har ni hört någonting värre? Bära ved i den här? Jo, nej, som karisbon säger. Här ska nog garn förvaras och inget annat.
Stort TACK!

Jag fick också ett spännande paket med rosett på. Spännande att öppna.

Och kolla, en riktig Oodie från utlandet. Nå, vad är nu det för nånting, frågar ni er.

Jo, det är en överstor huvtröja (huppare), som är så varm och skön att krypa in i att nu väntar jag bara på den stränga januarikölden! Jag har varit smått avundsjuk på svärdotterns fina Oodie och nu fick jag en alldeles egen. Nu har Oodien fått plats i den fina Muminkorgen i väntan på kallare tider. Då kryper jag in i min Oodie och sticker inte näsan utanför dörren. Sitter bara och stickar eller kanske virkar och myser utan att frysa det minsta lilla.
Stort TACK!

Ja, och ifall ni nu funderar att vad var det riktigt i den där intressanta julpåsen som jag fick av en kär vän, så såg det ut så här då jag packade upp. Så fina saker och dessutom ett presentkort till Adlibris.
Stort TACK!

Förutom det här så har vi bland annat fått tre olika konfektaskar, fem olika teförpackningar, en flaska rödvin och en påse specialkaffe. Och då ska ni veta att det inte skulle vara julklappar åt dom vuxna!

På julaftonsförmiddag var vi hos dottern och ni skulle ha sett vilken mängd klappar, som julgubben lämnat på trappan och i källaren. Som dottern sade:
– Det är alldeles för mycket!
Och jo, det blev många klappar, för jag tycker om att ge och det var lätt att hitta gåvor åt barnbarnen. Det mesta var nyttiga saker om ni frågar mej, ni vet sånt som spel, pussel, duschkräm, spännen, lite kläder och till och med hemstickade sockor!
Att det blev så många klappar får jag allt tacka yngsta sonen för. Det var han som tog mej till alla spännande ställen så jag hittade både det ena och det andra.

Den yngsta, alltså Lillan lärde sig snabbt att mjuka paket, nä, nä. Det ska vara rediga och hårda saker. Så kusinernas farmor och undertecknad fick genast kläderna, för dem kunde Lillan avstå från direkt. Det var liksom inget för henne.

A blev förtjust i rimmet för sin duschkräm: 
"Om du tar med den här i duschen,
blir du ingen usch en!"
Ja, där har ni nu ett rim färdigt till nästa år! A gillade också själva flaskan för det var nån av de där Marvels hjältarna, dock inte Spiderman den här gången. Bra kändes det också då A fick sin sats med träpärlor, som det ska bli halsband av.
– Just en sån önskade jag mej också, fast jag int sa nånting, konstaterade hon. Tänk så bra det råkade att jag hade hittat rätt.

M och sin sida blev helförtjust i motivet på sitt pussel. Jag är så glad att hon tyckte om det, för jag stod länge och valde och vrakade, faktiskt så länge att yngsta sonen höll på att tappa nerverna med mej! Till sist föll mitt val på ett med supersöta kattungar, som lekte med, vad annat än garnnystan!
M gillade också hårspännena, som jag hade hittat och slagit in. Det behöver inte alltid vara dyra saker, utan handlar mera om att man råkar hitta rätt.

Och rätt hade minsann yngsta sonen hittat då han hade köpt var sin sladdriga mask åt systerdöttrarna. De var populära, så populära att Lillan for iväg med äldsta kusinens mask! Nu hamnar nog nån att fara iväg på kryssning så att alla flickorna får var sin mask. A har sovit med sin, M är tyvärr utan och Lillan har bäddat ner den lånade masken i dockans vagga. Lillan har också matat masken med tuttflaskan medan dockan har fått ligga på golvet bredvid vaggan!

Den här amaryllisen hämtade äldsta sonen stolt hem i torsdags. Nu väntar vi bara på att den ska slå ut!

Bra saker idag:
  • Sov ända till klockan tio! Och det beror på att jag läste ut en bok i natt, kanske inte så fiffigt, men... ja, jag måste ju få slut på den.

  • Ett måttband, hittade jag i sista lådan i min stickkalender. Idag har jag tömt alla lådor och gömt kalendern, så jag kan fylla den nästa år. Ska bli spännande.

  • Åh, så glad jag är, jag hade beräknat skinkåtgången helt rätt. Sista skivan gick åt idag, så inget svinn här inte!

  • Och skärgårdslimpan räcker ännu till morgondagens frukost. Tjohoo! Nu måste jag bara skriva upp mängderna, så jag kommer ihåg till nästa år.

  • Fick äntligen den lilla julmattan på innanför dörren. Det börjar ju bli så dags nu, eller hur?
Önskar er en riktigt fin onsdag. Visst ska det bli fint med lite vardagslunk igen!

Inga kommentarer: