måndag, december 04, 2023

Måndag med halvfart

Idag har jag inte riktigt kommit igång med någonting alls. På förmiddagen fick jag undan lite datorjobb, men jag stängde av så fort att jag inte hann vare sig skriva reseräkningar eller fortsätta på mina julklappsrim. Sen vimsade jag på och kunde inte alls bestämma mej. Skulle jag börja slå in julklapparna? Eller är nånting ännu halvfärdigt vad gäller dem? Och om jag slår in dem redan nu, kan jag leverera dem åtminstone till de vuxen hushållen, så de inte snurrar på här i fötterna?

Däremellan gick jag som katten runt het gröt, de där olycksaliga sockorna, jag borde få dem färdiga, men... ja, det är lättare sagt än gjort. Till slut, sent omsider på eftermiddagen lyckades jag sticka några varv på det ena sockskaftet. Jag får försöka vara extra flitig i onsdag istället.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag sov ända till lite över nio!

  • Lyckades lösa både A-korsordet och stora korsordet i förra veckans Allers. Tjohoo!

  • Ljuvligt vinterväder, som lockade till utevistelse!


  • Öppnade fjärde luckan i min stickkalender. Nummer fyra var ett litet tunt paket, som innehöll en påse, som innehöll tre tygmärken. Kul texter, men jag undrar om de här märkena går att sy fast på sockor? Vad tror ni?

  • Det dräller av olika julkalendrar på diverse garnsidor. Idag hittade jag en skojig flaskhållare hos Lankamaailma. Skulle gärna sticka de där tomtebyxorna, men finns inte en chans att jag skulle hinna bli färdig i tid med dem. Så bäst att spara mönstret till nästa år. Förresten, så borde stickares adventskalender eller julkalender börja redan i november, så att man skulle hinna, eller hur?
Önskar er en riktigt skön tisdag.

Inga kommentarer: