torsdag, december 21, 2023

Påsjämförelse

Idag ska jag bjuda er på lite konsumentupplysning i form av en påsjämförelse. Den här kommer kanske i senaste laget, men med god tur är ni beredda efter julen och kan fynda på rean. Och nej, jag är ingen influencer, så jag får inga sponsorpengar! Det här är enbart min egna lilla iakttagelse.

De här påsarna fyndade jag på förra årets julrea. De två första fanns i samma påse, men alltså med olika motiv. De är från Tokmanni. Påsen med hjärtan på finns också i en beige version och fungerar året runt som presentpåse. Minns inte riktigt varifrån jag har köpt den.

Årets påsar från Tokmanni ser ut så här. Som ni ser har jag inte ännu behövt öppna de förpackningarna. Om jag går på rea ska jag kanske köpa några till för att ha i lager till nästa jul, för det är så behändigt med de här påsarna.

Här en brun stadig påse från Sinelli, som kan användas året om. På med lite klisterbilder enligt säsong, så har ni till och med en påskpåse! Cellofanpåsarna är från Tokmanni i år och dem har jag inte testat ännu. Det hinner jag så småningom.

Det här är min favoritpåse, för i den ryms ett par stickade sockor. Den är alltså lite större än de där Kotikulta-påsarna och den är stadigare. De här påsarna köpte jag från Puuilo på förra årets julrea. Och nu är dom slut. Kanske det måste bli en liten tripp till Puuilo efter julen?
Som ni ser, så har jag i år paketerat på enklaste sätt och helt lämnat bort band från påsen. Lite mera ekologiskt så här.

Sen tar det i ärlighetens namn lite emot att skryta med den här Istad fryspåsen från Ikea. Men i den här sex liters påsen ryms en hel del nystan och den går att diska! Eftersom det är en fryspåse, så kan man lägga garnfynd från loppiset i påsen och sen i frysen. På det sättet borde man slippa ohyra, förhoppningsvis. Kanske det finns lika stora fryspåsar i andra affärer också, men jag har inte kollat, borde kanske göra det?

Igår var jag lite inne på det där med barnlitteratur, då jag blev så ivrig över Mamma Mu-fyndet. Idag kom jag att tänka på Paddington och Storbritanniens drottning när de drack te tillsammans. Det var på något sätt så urgulligt då hon tog fram marmeladsmörgåsen ur sin svarta handväska.
Förresten, visste ni att Paddington är en glasögonbjörn? Det här hör antagligen under rubriken Värdelöst vetande, men det kan vara bra att ha reda på det. Tänk om frågan kommer upp nu under julen när ni spelar till exempel Trivial Pursuit? Och nu måste jag då genast säga att jag vet inte ens om den frågan finns där, för dels har jag inte spelat TP på evigheter, ingen vill spela med mej fast jag är urusel på alla sportfrågor. Och dels har vi en urgammal version av spelet, som vi nog för länge sedan uppdaterade till en del, men jag är inte säker på att där finns länder som Kosovo, Bosnien, Slovenien, Slovakien osv.

Bra saker idag:
  • Var uppe i morse strax efter halvnio.
    Bisin min som var uppe redan sju,
    för att elda åt sin fru,
    tyckte förstås att jag var sen med min morgondusch. Men till all tur lät han mej sova!

  • Jag började faktiskt dagen med att slå in en julklapp eller egentligen två, åt svägerskorna, för äldsta sonen skulle träffa den äldre av dem och jag vill gärna bli av med allt det där extra som vimlar omkring här och gör mej vimsig. Som äldsta sonen sa:
    – Förr såg man golvet här i kontoret, men nu gör man det inte längre!
    Suck!

  • I dagens stickkalender fick jag sista delen av mönstret till de där sockorna. Hjärtdiagrammet kan man säkert använda på andra sockor också. Ska testa sen nån gång, tror jag.

  • Äldsta sonen hämtade den här åt mej nu på kvällen. Han tänkte snällt att jag behöver minsann en korsordsbilaga!
    Och nej, nej, jag ska inte ha snittar på nyåret. Glöm det!

  • Han hämtade också den här tidningen! Så snällt. Och nu är jag redan före min tid, för det här är nummer 1 2024!

  • I postlådan hittade vi förutom tidningen, det här trevliga julkortet av kusin K. Tack för det!
    Tidningen var extra tjock och innehållsrik idag. Mycket att läsa under helgen.
Önskar er alla en riktigt fin fredag.





Inga kommentarer: