söndag, december 17, 2023

Ett rött paket

Igår innan jag kom hem från Fyllan (alltså vilket fyndigt namn på en krog!) var vi iväg efter ett rött paket med yngsta sonen.

Paketet var inte litet och det hade inte heller vita snören! Men det var innehållsrikt och en verkligt fin gåva av en kär vän. Tack! Trots att en del människor tycker att det är tråkigt att ge presentkort, som gåva, så i det här fallet tycker jag att det är riktigt bra. Från Adlibris finns det ju mycket att välja på.

Och se vilket underbart innehåll jag valde åt mej. Tre romaner, en stickbok, Köksalmanck 2024 och tre förpackningar med patroner till mina korsordspennor. Kan det bättre bli? Nu vet ni vad jag kommer att göra under jullovet.

Och kolla nu in den här vikingen? Visst blir ni jätteinspirerade att börja sticka en så här fin tröja? Det här är Lasse själv, alltså författaren, som poserar i sin bok. Ni hittar honom under namnet Lasse Strikk på Instagram och Meta, ja alltså herr Zuckerberg vill ju inte att det ska heta Facebook längre. Tänka sig att den mötesplattformen kom till bara för att han var så nördig i skolan att han inte fick flickvänner. Om det var bra eller illa får ni själva avgöra.

Köksalmanacken har jag läst i så jag vid det här läget nästan kan middagarna för januari utantill. Men inte kommer jag att få bisin min att äta pasta gjord av squash. Nä, det kan ni nog glömma. Och allra minst skulle han äta nån tonfiskpizza eller nånting med räkor, ost eller tomat. Så det kommer nog att bli lite knepigt att följa bokens middagsförslag till punkt och pricka. Rätt ofta har de också chokladboll, som efterrätt och det tycker jag inte heller är något vidare. Nog bättre med en frukt om ni frågar mej. Nånstans längre fram stod att man skulle äta Skrea till middag. Vad tusan är det? En fiskrätt? Den dagen får vi nog gå ut och äta.

De här nystanen var -50% i just de här färgerna och är samma garn, som i den där ekorrtröjan. Så förstås måste jag ju köpa nystanen och det gjorde jag för egna pengar. Ljuvligt mjukt garn med hälften bomull och hälften merinoull.

Ja, och så kommer den röda lådan att användas nu genast i julpaketeringen. Bra med återbruk, eller hur?

Bra saker idag:
  • Sov ända till klockan nio.

  • Kokade ägg till frukosten.

  • Hittade ett garnnystan i dagens adventskalender.

  • Var en riktigt präktig Martha nu på kvällskvisten och kokade mannagrynsgröt på en liter röd mjölk, som bäst före datumet skulle gått ut på.
Önskar er en riktigt fin måndag.



 

Inga kommentarer: