fredag, december 22, 2023

Ingenting blir färdigt

Låt mej börja med att be om ursäkt för att jag igår använde ett engelskt ord istället för det svenska! Det heter influerare och inget annat. Så det så!

Idag har jag härjat på nästan som en duracell kanin, men ingenting blir liksom färdigt. När ett hörn är fixat, så är det råddigt i följande hörn. Håhåjaa. Det tar aldrig slut. Och trots att jag har varit ute i god tid, så har jag ännu tre julklappar kvar att slå in. Håhåjaaa... 

Ajjo, det där med påsarna ännu, som jag skrev om igår, så...

... den där vita med svarta hjärtan och den här bruna, de är faktiskt från Puuilo, så inte har jag så dåligt minne ändå! Och tyvärr får ni se baksidan här, för på framsidan finns en egenhändigt utprintad etikett med julrim på. Och den hemligheten vill jag ju inte avslöja!

Bra saker idag:
  • Jag sov ända till lite över nio! Jag var uppe klockan sex, men det var för tidigt att stiga upp, så jag skulle bara ligga en liten stund och sedan stiga upp. Den lilla stunden blev tre timmar, men tydligen behövde jag det.

  • Vid elvatiden knackade det på vår dörr och där stod en kär vän, men en julklapp åt mej! 💓

  • Och nej, nej, jag ska ju nog vänta till julafton, men jag måste bara titta på det här fina häftet. Resten undersöker jag i övermorgon. Tack för julklappen.

  • Hör och häpna, idag fick jag äntligen våra nya madrasser på plats i sängen. Och det utan bisin mins medhjälp. Undrar om jag alls vågar sova i natt, för nu verkar sängen jättehög. Ska bli spännande att se hur madrasserna och bäddmadrassen beter sig! Den senare ska liksom formas efter min kropp. Nu dyna har jag också, så få se nu hur det hela slutar.

  • I dagens lucka i stickkalendern hittade jag de här nålarna, alltså stoppnålar på svenska. "Gör-färdigt"-nålar på finska och engelska.

  • Jag har haft igång både tvättmaskinen och diskmaskinen idag! Finns massor av tvätt kvar, för jag slängde alla kläder från sovrummet, som jag inte visste vad jag skulle göra med, i tvätten. Så var jag liksom av med det problemet!  Det får bli non-stop-tvättning efter julen! Och en ny funderare på vad jag ska göra med de där kläderna. Hmmm...
Önskar er en riktigt skön lördag utan stress. Allt behöver inte vara perfekt i söndag. Huvudsaken är att alla är friska, eller hur?


2 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Klipp överlopps kläderna till mattrasor. Matt-tras-nystan. Överlops eller överlopps.... "Ylilutikan vaatteet" sku min brorsa säga.

Inge sa...

Tack för tipset, har klippt en del och virkat av de trasorna. Annat är klippt i fyrkanter och duger som trasor i hallen i grannbyn. Ekologiskt och bra!