söndag, november 20, 2022

Blir galen

Idag har jag försökt, verkligen försökt, men jag blir galen. I det här läget skulle nån av sönerna snabbt säga: "Vad då blir?". Och då menar de förstås att jag redan är galen och de har nog rätt, eller vad tror ni?

Det är nu mindre än två veckor kvar till julfesten i stan och på vanligt kvinnligt manér, så har jag förstås inget att ta på mej. Det är dessvärre sant på riktigt, för jag äger ingen festgarderob. De flesta "finblusar" har jag redan under årens lopp faktiskt redan använt, så de börjar vara rätt slitna och lite noppiga. Så på något sätt vill jag inte nu ha samma gamla trasor på mej igen. Tänk om nån märker? Tja, själv skulle jag inte märka om nån annan har samma kläder på sig som på julfesten före coronan, så varför skulle nån annan alls lägga märke till vad jag har på mej?

Allt nog, idag fick jag för mej att jag vill ha en röd tunika till julfesten. Och eftersom jag inte hinner iväg på nån shoppingrunda, så fick det bli nätshopping. Men oj, oj, oj. Jag tror att jag bläddrade bland minst 6 000 olika plagg, nattlinnen och baddräkter inberäknade! Och nu undrar jag: Varför kan det inte finnas en vacker röd tunika i min storlek? Ett plagg i skönt material? För nej, tack, jag vill inte ha polyester. Jag vill inte heller ha kortärmat mitt i vintern. Brrr! Och jag vill inte ha urringat, som visar bh:n! Och jag vill inte ha nånting genomskinligt. Nej, bort det från mej. Jag vill ju bara ha en lagom festlig röd och framförallt bekväm tunika. Är det för mycket begärt? Tydligen, för det hela slutade med en beställning av en jumper, ett par jeans och strumpor åt äldsta sonen! Och nej, som det nu ser ut blir det ingen röd festtunika för mej. Så nu har jag sparat på miljön och förorsakat mej huvudbry när festdagen är inne. Kan jag klippa hål i ett Marimekko påslakan med röda figurer?

Idag kom jag för övrigt plötsligt ihåg min handarbetsbingo. Huh, huh, det ser inte precis bra ut. Hela 14 tomma rutor och ingen bingo alls. Och knappast hinner jag med det här före nyåret. Suck! Fast virkade grytlappar, dockfilt och dockkläder borde jag väl klara av, eller vad tror ni?

Annat, som får mej att bli galen är att mitt nuvarande sockprojekt plötsligt är utan garn! Argh! Och nej, nej, nej, jag river inte upp den första sockan för att få båda likadana. Visst kan den ena se annorlunda ut? Eller ska jag vända upp och ner på alla garnlådor och kassar jag har? Och det trots att jag vet att jag inte har mera av den där nyansen mellan ljusblå och grå. Varför i fridens namn hittade Novita på nåt så idiotiskt som att minska nystanens storlek från 150 g till 100? Förstår de inte att herrsockor med lite längre skaft kräver ett 150 grams nystan?
Hade annars tänkt få sockorna färdiga i kväll, men nu lyckas det förstås inte.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon!

  • Fick undan ett datorjobb, som småstressat mej redan en tid.

  • Lagade söndagsmiddag tillsammans med äldsta sonen idag. Han fick bestämma så det blev risotto.

  • Det kom inget snöoväder hit. Skönt!
Önskar er en fin fortsättning på söndagskvällen och en bra start på den nya veckan!

Inga kommentarer: