torsdag, november 03, 2022

På köpet!

I morse hade jag tänkt sticka färdigt den andra pinka sockan, så där satt jag vid matbordet och skulle börja med tåhoptagningen. Då kommer bisin min och börjar präppla! Jag försöker andas lugnt och säga hmm, aj, jaså och oj, då på rätta ställen. Måste nog erkänna att jag inte riktigt hade koll på vad han pratade om. Men säkert var det inte alls lika viktigt, som min stickning, eller vad tror ni?

När bisin min äntligen hade gett sig av till sina viktiga göromål, som han så ingående hade redogjort för, så tittade jag förvånat på min sockstickning. Maskorna hade minskat endast på sticka nummer ett och nummer fyra! Hur kunde detta stämma? Vad hade hänt?
Jo, jag hade blivit så bortblandad av bisin mins pladdrande att jag hade glömt att göra minskningar också på sticka 2 och 3. Suck och dubbelsuck! Nu fick jag börja sticka bakåt. Inte alls roligt. Härefter får jag nog lov att avbryta bisin mins svada då jag ska sticka!

Bra saker idag:

  • Vaknade före väckarklockan! Så skönt!

  • Kom i god tid iväg till kursplatsen i norra grannkommunen.

  • Fick ett trevligt sms på förmiddagen. H ville komma på besök. Tjohoo!

  • Blev bjuden på goda smörgåsar i kurspausen och fick dessutom två extra till min lunch. Hembakat bröd på vassla. Så gott och fylligt. Tack för god förplägnad.


  • Äldsta sonen handlade lite smått och hämtade snällt nog Allers nr 45 åt sin moder. Tack för det!

  • Och tänka sig! Det var en hel sticktidning med på köpet! Tack för det. Det var en trevlig överraskning.

  • H var här på besök i kväll. Härligt att träffas även om tiden gick alldeles för fort. Men så gör den ju då man har roligt.

  • Jultårtssäsongen är inledd i det här huset. Ikväll startade vi med Fazers jultårtor med dajmgodis i mitten. Och bisin min åt utan att klaga. Han som annars är en sådan traditionalist och kräver plommonsylt/marmelad i mitten.
Önskar er en riktigt fin fredag, liksom dan före helg. Ta det lugnt och stressa inte. Vill ni inte sitta hemma under helgen, så finns det massor av evenemang här i nejden. Och vill ni inte laga mat i lördag, så kan ni gå och äta fisklunch och samtidigt stöda boyscouterna.

Inga kommentarer: