lördag, november 19, 2022

Paket från Lappland

– Brrr, sa jag i morse då jag steg upp och gick fram till termometern, som visade 15,7 grader inomhus!
– Alltså, vad har du gjort när det är så kallt inne, frågade jag av bisin min.
– Nå, dom tjatar ju hela tiden om att vi ska spara energi och sänka rumstemperaturen.
– Men det gäller ju inte oss. Vi har ju vedeldning, inte eluppvärmning.
– Aj, jaså, jag trodde alla skulle bidra till energispartalkot.
– Nu har du nog fått någonting om bakfoten. Bäst att du stänger TV:n och slutar se på nyheter och aktualitetsprogram, då sparar du mycket el.
Håhåjaa, bisin min hade somnat ifrån eldandet igår kväll och så gick det som det gick!

Nå, nu eldar han igen, så det är varmare i huset och knäpper hemtrevligt i alla batterier.
Lördagskväll och jag har inte fått mycket gjort under dagen av det jag planerade. Men jag fick till all tur igång både diskmaskin och tvättmaskin. Det går ju bra när maskinerna jobbar istället för mej. Tänk om jag skulle vara tvungen att göra allt det där jobbet för hand. Huuu!

Bra saker idag:

  • Spanska kursen på morgonen. Så roligt även om det blir svårare och svårare att hålla reda på allt.

  • Äldsta sonen var iväg och skötte veckohandlandet. Så skönt att jag slapp göra det! Att gå i mataffärer är inte riktigt min grej. Och det som är bra när han handlar är att han köper det som står på listan och gör inte impulsköp, så som jag gör.

  • Äldsta sonen löste också ut mitt paket, som kom ända från Lappland. Och se så fiffigt och fint det är packat! I två såna där hållbara butikskassar. Visst ser det ut som ett paket från julgubben?

  • Och som ni ser, så är nog det här en förtida julklapp åt mej själv. Och nu lär jag nog inte ska behöva bomullsgarner på ett bra tag. Och nej, nej, nej, jag ska inte titta i de där garnloppisarna på Facebook mera!
Önskar er en skön söndag. Hålls hemma för det är uruselt väglag i morgon enligt meteorologiska institutet!

2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Oj vad härligt med sånt fint paket🙌
Jag har haft 2 jobbiga veckor nu med pogram varje kväll. Igår var sista gången jag hade nåt så nu skall jag sätta igång med stickorna. När man har flera stickprojekt samtidigt så ill man nog vara hemma om kvällarna och sticka. Ha en fin söndag 😊

Inge sa...

Tack. Vi har fått lite snö här, men till all tur inte den utlovade snöstormen, åtminstone ännu. Men definitivt dags att ta fram vinterkläderna nu.
Det där med kvällsjobb känns igen. Jag har försökt att ändå sticka minst ett varv per dag, men alltid orkar jag inte. I synnerhet om det är mycket som ska göras när jag kommit hem.

Jo, paketet var/är alldeles ljuvligt. Nu väntar jag bara på jullovet, så jag skulle kunna sätta igång med ett större projekt. Ja, och så ska jag nog investera i nya plastlådor, så att jag ser alla fina nystan och färger. Bisin min får säga vad han vill om det! 😊

Hoppas att du får en skön söndag!