onsdag, november 02, 2022

Ut ur huset

Vet ni, igår fick jag höra att man ska föra ut en sak varje dag ur huset! Eeh, varje dag? Hur ska det sluta? Några saker kommer jag på att jag nog kan avstå från på direkten, men förstås tycker bisin min att just de sakerna måste vi ha kvar, så ja hur ska det sluta? Och vart är det tänkt att man ska föra alla grejer?

Som ni kanske märker är jag inte riktigt förtjust i den här idén. Men ingen fara, jag har lådor färdigt packade som ska iväg till Frälsningsarméns loppis i Kotka. Tror dock inte att jag börjar packa upp lådorna och räkna vad där finns i dem, å ena sidan. Å andra sidan så borde jag ju göra det, för då far det iväg massvis med grejer och sen behöver jag inte föra ut nånting ur huset, alltså hela och rena grejer, inget rosk, på jäääättelääääänge!

Den här tepåsen fick jag igår, tack för den. Den kanske ingår i givarens ut-ur-huset-kampanj. Vad tror ni?

Igår kväll var jag för övrigt så trött att jag gick och lade mej redan när klockan var 22. Enligt min kropp var klockan då förstås 23. Min högra hand var så sjuk att jag tänkte att nu är det förbi med mitt stickande. En god natts sömn, ja, jag steg upp först klockan 7 i morse, gjorde underverk! Och nu har jag bestämt mej för att inte sitta och jobba lååånga stunder framför datorn längre. Det är nog bättre att sticka eller virka!

Bra saker idag:
  • Blev bjuden på lunch! Och inte vilken lunch, som helst, utan det var fråga om den supergoda Lovisaschnitzeln på Bistro Kronan i stan. Tack för maten.
    Kronan har förresten nu gått in för att ha onsdag som schnitzeldag och vad är bättre som det?

  • Stickcaféet, så fint att träffa de glada damerna igen. Onsdag är utan tvekan veckans höjdpunkt.

  • Kunde sticka! Tjohooo! Och nu efter stickväninnan B:s noggranna mätningar får jag börja ta ihop för tån på den andra pinka sockan. Hon bestämde också att jag ska sticka den där tomten av de där två gröna nystanen. Och det ska jag förstås göra, eller hur? Lyder gärna råd från en så klok och förståndig kvinna! Ska först bara ladda ner diagrammet, som saknades i själva tidningen.

Men vet ni, stickväninnan fick mej att gå fram till en dam och säga hej. Damen såg mäkta förskräckt ut. Min instinkt sade att nej, jag känner inte den här damen. Men eftersom stickväninnan B hade varit så säker på sin sak, så frågade jag:
– Du känner inte igen mej?
– Neej, stammade damen förskräckt.
– Vad heter du då, fortsatte jag envisas och damen sa snällt sitt namn, ett helt obekant namn för mej! Stackars henne, hoppas att hon inte blev så rädd eller störd att hon aldrig mer vågar gå till Kronan!
Jag tror bestämt att stickväninnan B, behöver kolla sina glasögon. Vad tror ni? 😊

Nu kommer jag nog för alltid att vara "den där galna damen som attackerar inte ont anande kafégäster"! 🙈

Önskar er en trevlig torsdag.
Själv hoppas jag att min torsdag blir lite mindre hektisk än förra veckans!


Inga kommentarer: