tisdag, november 29, 2022

Många fula ord

Idag, vet ni, hade jag lust att säga många fula ord. Och det gäller västra grannstaden och de obefintliga parkeringsplatserna vid min arbetsplats! Grrr, morr och andra ord, som jag inte kan skriva här.
För det första så sköts inte gatuunderhållet alls i den staden, så det är stora snövallar att försöka slira sig igenom om man till äventyrs hittar en tom lucka på Skepparegatan. För det andra, så grävs det på Biskopsgatan och där får man alltså inte nu parkera. På högstadiets skolgård har man tagit bort den stora parkeringsplatsen och på den nya, som är betydligt mindre får man parkera först efter klockan 16! Suck och dubbelsuck! Så idag när jag började jobbet klockan 13 fick jag parkera min plåtlåda lååångt borta. Och det gör ju nu inte så mycket på dagen då det är ljust att vandra iväg till jobbet. MEN det är inte kul att stappla fram i mörkret på kvällen efter en lång arbetsdag och försöka navigera till sin bil för att anträda hemfärden. Och vet ni vad som är värst av allt i västra grannstaden? Jo, lapplisorna, förlåt parkeringsvakterna! Åtminstone två timlärare har redan fått böter utanför arbetsplatsen. Inte kul alls.

Men strunt nu i parkeringsproblemet. Det hjälper ju inte precis att gnälla.

Och inte går det som smort här på hemmaplan heller, för ena herrsockan har fortfarande trådändar, som ingen har fäst. Jag måste nog komma på ett sätt att fästa an efter medan jag stickar, för det här går ju nu inte, eller hur?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till halvnio. Så skönt!

  • Bisin min lyxade till frukosten och stekte ägg åt oss.

  • Jag kunde hjälpa en dam i nöd genom att ge henne tid till Dataöppet genast idag. Ni må tro att hon var glad och tacksam då vi fick ordning på e-posten.

  • Sista gången före jullovet, som jag behövde åka till Lypa. Tjohooo!

  • Gick igenom min arbetshistoria och alla projekt jag deltagit i tillsammans med en kollega. Sorterade bort papper, som dels behövde arkiveras och dels slängas.

  • Blev bjuden på hemgjord glögg på lingonsaft, hemgjort chokladgodis med glöggkryddor och hackad mandel, mums! samt bananslantar med smält mintchoklad och kokostoppning. Här kommer nu ett hett marthatips: När dina bananer börjar se lite tråkiga ut, skiva dem och sätt dem i frysen i minst en halvtimmes tid. Smält choklad över vattenbad och ringla sen över de djupfrysta bananskivorna. Strö på kokosflingor. Riktigt gott godis och inget matsvinn!
Önskar er en fin onsdag!


2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Här händer grejer och jag hinner inte ens in och kommentera!
Arg över parkeringsplatser får man vara, hjälper det? Nå nej men bra att tycka till och att få det ur sig!

I förra inlägget så frågade du vad som var i burken med fåren på, det vet jag för jag har likadan fast i grått och de är jätte söta😍
Men ibland stör jag mig på dem då de är tunga så då tar jag bort fåren och har bara markören. Nu har jag börjat med en stickad tröja i storlek S åt sonen och den är färdigt tung så då tog jag bort dem. Men söta är de!
Att festa är jag inte bra på heller men ibland tycker jag det är kul, speciellt då man jobbat länge med nåt.
Ha det bra!

Inge sa...

Precis, man måste få osa lite ibland och jag kan ju inte börja svåra åt bisin min heller.

Och jo, rätt gissat, burken innehåller stickmarkörer, söta sådana. Få se när jag kommer åt att använda mina. Jag har mest använt hemmagjorda tidigare. Och de där av plast tycker jag inte riktigt om, för de river i på något sätt i tunna garner. Eller så kan jag inte använda dem.

Njut av tröjstickningen!