torsdag, november 16, 2023

Inte min dag

Idag är det inte riktigt min dag. Det började i morse då jag skulle äta frukost. Jag tappade vatten i vattenkokaren och satte den tillbaka på sin plats, tog fram juice och yoghurt ur kylskåpet. Undrade lite över att vattenkokaren inte hade något ljud alls. Gick fram till den och såg på den från alla håll och kanter. Ingen indikationslampa lyste och kokaren hade inte minsta lilla ljud. Vad kunde ha hänt? Kontakten var okej, men vänta nu... jag hade aldrig startat vattenkokaren, knappen var inte inklämd. Håhåjaaa...

Klarade, tack och lov, av undervisningen i norra grannkommunen. På hemvägen därifrån på eftermiddagen, fick jag en konstig känsla där jag körde på landsvägen. Jag klappade mej på bringan och upptäckte att jag hade glömt att sätta fast säkerhetsbältet! Jösses, fort köra åt sidan där på landsvägen och på med säkerhetsbältet. Hur kan jag ha varit så disträ?

På väg till kvällsjobbet i stan höll jag på att krocka med en vit bil, som körde om en traktor mitt i en kurva. Först stirrade jag häpet: Det kommer en bil i mitt körfält! Det var på något sätt så ofattbart, en bil som kommer rakt emot mej. Sen blev det till att panikbromsa! Till all lycka hade jag ingen, som låg tätt bakom mej, för då skulle jag nog ha blivit mos.

Så ni förstår att jag har legat lågt ända sen jag kom hem från jobbet i stan. Bäst att inte ta några risker liksom. Har inte ens vågat ta fram nån stickning, för tänk om jag skulle somna och falla rakt på strumpstickan? Brrr!

Igår kom jag hem från stickcaféet med en massa gåvor igen.

Två anteckningsböcker! U sade när hon gav dem, att kanske mina barnbarn har nån glädje av dem. Jooo, kanske det, men den ena tänker jag helt fräckt bli med själv! Gissa vilken?


Lite pyssel för barnbarnen.

Och så en sådan här, som man kan hänga en vepa på, eller en handduk eller kanske julpynt. Endast fantasin sätter gränser. Stort TACK till U för de fina gåvorna.

Igår när jag satt i allsköns ro med hörlurarna på och lyssnade på radio Vegas Countrykväll, så stod det plötsligt en lång ståtlig man bakom min rygg. Ni må tro att jag blev skrämd. Men ingen fara det var yngsta sonen, som hämtade ytterligare en julklapp till vår samling. Den här behöver jag till all tur inte paketera, men den ska ju ha ett paketkort med ett rim på. Hoppas att jag inte nu sen rör ihop alla klappar så att svärsonen får dotterns klapp och vice versa!

Bra saker idag:
  • Utan tvekan kursen i norra grannkommunen!

  • Goda och hälsosamma smörgåsar samt spröda hembakade småbröd i kurspausen! Mums!

  • Solen kom på besök idag och plötsligt blev det mycket, mycket ljusare!

  • Torrt på vägarna, vilket innebär bra före.

  • Veckans sista kvällsjobb undanstökat, likaså veckans nästsista arbetsdag. Skönt!
Hoppas att ni får en fin fredag.





Inga kommentarer: