onsdag, november 29, 2023

Juligt på verandan

Visst blir man glad då det här möter en på jobbet i stan:

Det är juligt på verandan. Vissa traditionalister gillade förstås inte att granen har stått där en tid redan. Men vår nya rektor vill ha ljus i mörkret och då måste man tumma lite på traditionerna. Det heter ju att: "Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus istället". Och det är ju så sant som det är sagt. Bäst att sprida ljus och trivsel.

Här hemma har jag ett litet problem eller ska vi säga en utmaning? Jag kommer inte in i mitt hobbyrum!!! Det är fullproppat med kassar med oinpaketerade julklappar! Hela gången till alla mina garnlådor är alltså fylld och ingen har tagit itu med att slå in paketen. 
Hmmm... om jag paketerar fort som sjutton, var ska jag sedan förvara alla färdiga julklappar? Jag kan ju inte förpassa dem tillbaka till hobbyrummet. Och nej, nej, nej, inte vill jag ha dem i källaren heller, eller borde jag tänka om där?
Får väl fundera på det där i natt och sikta in mej på att börja paketera på måndag. Det blir väl bra?

Bra saker idag:

  • Mina kolleger uppskattade lillajulsklappen! Så trevligt att få överraska dem. Och kan ni tänka, en av mina kolleger 60 plus, hade aldrig ätit ett mignonägg i hela sitt liv! Hur kan man undgå dem under påsken?
    En annan kollega sa att mignonäggen är hennes favorit. Det blev alltså fullträff med påskägg till lillajulsklapp!

  • Jag hann skriva hela nio julklappsrim innan veckomötet började. Nu är det minst femtioelva till att skriva, för julklappsrim ska det vara, inte sant?

  • Fin stämning och bra diskussion om cookies i Svartså idag på eftermiddagen. Det där tekniska är ibland utmanande att greppa. Det är dock bra att vara påläst och åtminstone ha ett litet hum om saken.

  • Blev bjuden på en riktigt, riktigt god blåbärsrulle! Mums!

  • Fick en sockbeställning från Tyskland! Till all tur behöver jag inte sticka sockorna färdiga nu genast! 

  • Och det bästa av allt, jag träffade en livs levande bloggläsare! Det är alltid lika trevligt att veta att jag inte sitter här och skriver för mej själv. Tack för att ni orkar läsa!
Önskar er en fin torsdag!
 

2 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Ingen ingen alls brådska med sockbeställningen till Tyskland, du har god tid på dig. De första långa 🌈🌈av dig är i så flitig användning att jag tänkte nu redan beställa nya.

Inge sa...

Tack! Jag räknar förstås med att få lite mera tid på nästa års sida, men är inte säker, för det verkar som om alla pensionärer nuförtiden har så bråttom!