lördag, november 04, 2023

Julbestyr

Vill ni byta fötter med mej? Mina är alldeles ömma och skulle behöva ett uppfriskande bad. De har nämligen varit och traskat extra många steg idag. Dock inte utomhus i regnet. Det skulle bara fattas, för då skulle jag nog vara helt igenom förkyld vid det här laget. Regnigt och grått hela dagen, men för min egen del inte det minsta trist.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag sov ända till halvtio.

  • Innan jag hann börja med något större projekt, hördes en knackning på vår dörr och där stod vår yngsta son.
    – Nå, är du färdig för ett litet äventyr, frågade han.
    Sju minuter senare var jag färdig och vi åkte iväg.

  • Vår första anhalt var Hardom Bröd. Alltid bäst att understöda de små lokala bagerierna. En underbar doft av nybakat bröd spred sig i bilen under vår fotsatta färd.

  • Målet för vår utfärd var inte riktigt klart.
    – Sku int du till Prisma, frågade yngsta sonen.
    – Jo, tack, svarade jag glatt.
    Men frågan var om vi skulle åka österut eller västerut. Tyvärr finns ju inte Prisma i västra grannstaden.
    Yngsta sonen körde ända till Jumbo! Nu skulle det minsann handlas! Julklappar! Nä, nä, det ska ju inte vara julklappar i år heller, men bäst att vara förberedd. Och barnbarnen måste nog få någonting och då julgubben har så bråttom måste ju nån hjälpa honom, inte sant? Och bäst att börja i tid innan värsta julstressen och trängseln slår till.

  • Vi började med att äta lunch på Fonda Del Sol. Det går ju inte att göra vettiga köpbeslut på tom mage. Riktigt god grillad grisschnitzel med blåmögelostsås, pommes frites och knapriga rotsaker. Mums!

  • Och förstås måste vi ha en efterrätt. Tur att vi inte tog förrätt också för då skulle vi inte ha orkat med desserten!

  • Stärkta och med mätta magar började vi vandra runt i köpcentret. Och vet ni vad? Jo, för en gångs skulle tyckte jag att det var riktigt, riktigt roligt. Vi började i en leksaksaffär och jag försökte vara förnuftig, trots att det fanns så många lockande saker. Barnbarnens julklappar var nu inhandlade och vi fortsatte till Sinelli. Där hittade jag en hel del och mer än jag tänkte mej. Men oj så det var kul med allt pysselmaterial. Jag blev smått lyrisk.
    Iväg till Suomalainen kirjakauppa varifrån yngsta sonen hade tänkt köpa storasysters julklapp. Men det han hade tänkt fanns inte där. Själv hittade jag ytterligare saker, som jag absolut behöver för julklappspaketeringen!
    Över till Mr Big och yngsta sonen fick nu både sin julklapp och födelsedagspresent, som han provade och valde helt själv. Riktigt bra, för nu fick han det han ville ha och behöver.
    Dags att börja söka sig nedåt till Prisma. På vägen dit, in i en affär med barnkläder. Medan yngsta sonen gick till den parkerade bilen med alla kassar vi lyckats samla på oss, gick jag ännu in ett hastigt varv i Zizzi. Men, men, men vilka murriga färger kläderna hade, inget för mej. Fanns en rosa klänningsmodell, men förstås inte i min storlek. Så är det nästan alltid, tyvärr. Kollade ännu som hastigast reaklädstången och där hittade jag en jeansklänning, som var nedsatt med 70%, så den tog jag. 18 € är ju rena rama vrakpriset. Om jag behöver den är ju sen en helt annan sak. Det får vi se.
    Och så äntligen till Prisma! Jag kom ihåg toapapperet och kaffet, som jag skulle ha. Sen råkade det nu hamna ett och annat i kundvagnen innan vi kom till kassan. Sånt kan man inte rå för.
    Vi var rätt möra då vi äntligen återvände till bilen.
    Det var mycket människor i rörelse och det finns ännu många outforskade affärer där i Jumbo. Men det finns en gräns för hur mycket shoppande man orkar med på en dag.
    På hemvägen kurvade vi ännu in via stora varuhuset i Gammelby, för vi behövde lite matvaror. Vi vågade inte ta dem från Prisma då vi inte hade någon kylväska med oss.

  • Här hemma höll bisin min på med julstädning och det bakom diskmaskinen! En städning, som minsann behövdes och det oberoende om julgubben ska sitta där bakom eller ej. Vilken tur att yngsta sonen räddade mej från städandet!

  • En riktigt härlig dag i yngsta sonens sällskap. En så fin överraskning att jag helt oplanerat kunde köpa julklappar. Säga vad man vill om att handla på nätet, men det är ändå lättare att handla i riktiga, alltså stenfotsaffärer. Nu återstår att hitta julklappar åt svärsonen och den nästyngsta sonen. Hmmm...
Önskar er en riktigt skön söndag!

Inga kommentarer: