lördag, november 11, 2023

Lördagsäventyr

Vet ni vad? Jo, idag har jag igen varit iväg på lördagsäventyr tillsammans med yngsta sonen. Och han tänkte ta mej ända till Åggelby till Lankamaailma! En sån raring! Men jag ska verkligen inte ha mera garn, så den här gången nöjde vi oss med västra grannstaden.

Vårt första stopp blev teeteeshop, sedan kvistade vi över till andra sidan gatan för att köpa lite handgjord choklad. Därifrån vidare till Mikrokulma för att hämta upp bisin mins beställning från i måndags. Jag visste inte att vi skulle till Mikrokulma, så jag hade inget sagt åt bisin min på förhand. Gissa hur det gick? Jo, äldsta sonen var också iväg till Mikrokulma tillsammans med sin kusin. De skulle plocka upp bisin mins beställning. Men den fanns ju inte längre kvar! En liten gumma hade ju varit efter den. Så äldsta sonen lämnade in beställningen på nytt. Jag hoppas verkligen att ingen av de där unga gossarna, som betjänade mej, nu får sina fiskar varma. Det var ju inte deras fel att vi inte alls hade någon kommunikation här hemma! Till mitt försvar kan jag säga att jag ju faktiskt inte visste vart jag var på väg med yngsta sonen. Han kunde lika gärna ha svängt österut som västerut. Lite spänning måste man ju ha här i livet, eller hur?

Från Mikrokulma iväg på lunch, sen susa tillbaka österut och in ett snabbt varv i stora varuhuset i Gammelby efter kattmat. Och jag som skulle städa sovrummet... men det här var nog mycket, mycket trevligare.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag var uppe vid niotiden.

  • Att lördagen helt plötsligt blev alldeles annorlunda än vad jag tänkte. Så härligt med såna här överraskningar. Inget stickhäng i gungstolen här minsann!

  • Att jag endast kom ut med de här hjälpmedlen från garnaffären, teeteeshop!

  • Jag upptäckte Outletavdelningen i Mikrokulma! Det var helt nytt för mej. Där kan man göra fina fynd.

  • Att luncha på Kimchi och äta bulgogi, alltså eldkött. Mums!

  • Jag har klarat av årets gråaste dag! Och det utan lonkero! Tjohoo!
Önskar er en riktigt fin söndag och farsdag om ni firar den!

Inga kommentarer: