söndag, november 05, 2023

Vilodagen

– Idag ska vi helga vilodagen, sa bisin min i morse. Det passade mej riktigt bra, för i natt satt jag nästan en timme på toan och försökte få stopp på mitt näsblod. Blodet droppade och droppade och man ska ju inte luta sig bakåt så det rinner ner i svalget, men inte är det särskilt muntert att sitta böjd över lavoaren heller. Inte konstigt att jag börjar känna av nattens eskapader i ryggen!
– Nu behöver du nog järn, konstaterade bisin min. Och ja, jo, kanske det, men i tablettform eller som spenat? Hoppas att det här blödandet tar slut fortare än kvickt.

Bisin min har alltså tillbringat förmiddagen i sin blåa gungstol iklädd sin blåa morgonrock och jag har suttit i stickfåtöljen, så snart, snart har jag en pink banansocka färdig och kan ta itu med socka nummer två. Det skulle vara riktigt bra om jag inte behövde göra en massa andra saker mellan stickandet.

Men igår var det ju så härligt att jag inte ens saknade stickandet. Kan ni tänka!



Jag kom förstås hem från gårdagens utfärd med några garnnystan. Igår i affären var jag helt säker på vad jag ska sticka av de här garnen. Men idag har jag börjat tvivla om jag kan använda dem till de projekt jag tänkte. Jag måste fråga några som är klokare, några som vet och de finns i stickcaféet. Nu får jag ge mej till tåls ända till onsdagen. Men jag har ingen brådska med nya projekt, för jag måste nog få undan några gamla först.

Tjohooo! Nu har jag säkerhetsögon. Köpte två påsar från Sinelli. Nu kan jag virka amigurumi. 

Och så har jag en hel del paketeringstillbehör. De där vita och rosa paketkorten är nog för små för julklappsrimmen, så nu är jag lite konfunderad. Ska jag lämna bort rimmen helt och hållet? Eller ska jag göra egna större paketkort så rimmen får plats? Knepiga saker det där.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag var uppe redan klockan åtta!

  • Kokade ägg till frukost, vilket gjorde bisin min glad.

  • Har tagit det lugnt, vilat och stickat.
Önskar er alla en riktigt fin måndag och svenska dag i morgon!



2 kommentarer:

KH sa...

Har du koll på blodtrycket? Jag blödde näsblod, fick till akuten för stopp. De kollade blodtrycket 204/100...Får nu blodtrycksänkande o har inte blött mer. Tydligen ett sätt för kroppen att få oss reagera!

Inge sa...

Tack för tipset!
Och jo, har kollat blodtrycket och det såg bra ut.
Eftersom jag inte blött nu längre misstänker jag något tillfälligt. Hoppas åtminstone på det och äter järntabletter för säkerhets skull.