söndag, november 19, 2023

Veckans post

Kära vänner, nu är det panik och ni måste hjälpa mej, snälla: Hur blir jag en ordentlig husmor/kvinna/människa? Hur jag än försöker, så lyckas det inte. Jag skulle så gärna vilja vara ordentlig, ni vet en sån där, som genast tar hand om disken, tvätten, städningen, dammtorkningen... En som har det städigt och snyggt och inte en massa dammråttor, som springer omkring. En som tar hand om de där små sakerna man måste göra hela tiden, vare sig det nu gäller att fixa nånting via datorn eller utanför datorn. Har ni några tips? Eller finns det nån meducin, som Pippi sa? Något steg-för-steg-program, typ gör först det här och sen det där och så...?

För tillfället har jag fyra stickningar på gång samtidigt, vilket betyder att ingen av dem blir färdig. Och de är också en stor distraherande faktor. Jag kan dra fram dammsugaren, men innan jag ens har startat den, så rusar jag iväg till en av fyra stickningar och säger till mej själv att jag ska bara sticka liite, liite och plötsligt, så har jag glömt dammsugaren! Hur sjutton ska jag få dammsugningen till att bli rolig? Och säg nu inte att resultatet syns, för här virvlar katthår och damm runt igen följande dag. Det är som ett evighetsarbete, som aldrig tar slut. Måste kanske göra stickningen till belöning efter utfört dammsugaruppdrag?

Och visst borde jag väl vara så ordentlig också att jag skulle baka brödet själv?

Min oordentlighet syns också i veckans post:

De här två tidningarna dök upp i vår postlåda under den gångna veckan. Och ni skulle bara veta hur många gånger jag har bestämt mej för att avsluta prenumerationerna. Jag behöver dem inte. Jag har redan så många mönster. Så nu måste jag nog ta mej i kragen och bli ordentlig och skrida till verket. Sen sätter jag mej framför datorn och gör lite det här och lite det där och glömmer allt om tidningsuppsägningen. Suck!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov nästan till tio!

  • Satt och löste korsord tills halva dagen hade försvunnit!

  • Fick igång en tvättmaskin.

  • Bisin min och äldsta sonen fick igång diskmaskinen!

  • Äldsta sonen och undertecknad fixade söndagsmiddagen: Mos, köttbullar och köttfärsbiffar samt sås. Riktigt roligt att kocka tillsammans.

  • Fick ett telefonsamtal av dottern i kväll. Det blir julkaffe och julgubbe hos dem igen i år. Stort, stort TACK för det. 💓 Blir härligt att få hela familjen samlad och gå till dukat bord.
Önskar er en fin måndag!


Inga kommentarer: