fredag, november 17, 2023

Utvecklingsdag

 Idag har jag tillbringat min arbetsdag här:

Närmare bestämt i det fina stallet på Teiras! Här höll vi vår utvecklingsdag och idéer och förslag flödade. För mej samtidigt lite vemodigt, för det här var min sista utvecklingsdag. Men också skönt att få lämna över till yngre förmågor, inte för att mitt jobb kommer att få nån efterträdare. Det behövs liksom inte och bra så.

Sent igår kväll drabbades jag av ett litet panikanfall, för jag hade ingen lämplig mötesstickning. Ve och fasa! Ändå hade jag ju startat en massa projekt i september. Sockor tänkte jag att skulle kunna vara bra att sticka på. Jag hittade uppläggningarna men inte mönstertidningarna, så det gick ju inte. Jag kunde ha tagit de där pinka banansockorna, men jag ville inte visa att jag inte ännu heller har dom färdigt stickade, att jag är en så långsam stickerska. Nå, allvarligt talat, så tror jag nog inte att mina kolleger skulle ha brytt sig, men det kändes inte som en bra stickning för dagens jobb.

Jag kunde också ha tagit med min balaklava och stickat bakstycket, för framstycket är färdigt stickat. Men jag var rädd för att bakstycket skulle gå snabbt att sticka och sen skulle jag inte ha något för händerna. Dessutom misstänker jag starkt att den blir på tok för liten och då tappar jag ju direkt inspirationen och lusten att sticka projektet färdigt.!

Jag kom fram till att jag ville ha den där Hedvig-sjaletten, men var fanns det börjandet? Ingen som helst aning och i hobbyrummet kommer jag inte in nu just på grund av alla julklappar, som väntar på paketering. I natt kom jag på i vilken projektväska jag inte ännu hade letat, så i morse drog jag fram både stickningen och mönstret.
Så här långt hann jag sticka idag. Jag stickade förstås inte hela tiden, för jag var ju tvungen att jobba lite också! Det här är perfekt mötesstickning då det enbart är rätstickning. Kanske jag kan hålla mej till den här stickningen under resterande möten nu i vinter?

Bra saker idag:
  • Att jag hade med mej en mötesstickning!

  • Att få jobba i inspirerande miljö.

  • Att bli bjuden på god köttsoppa till lunch.

  • Härligt soligt väder igen idag.

  • Hämtade äldsta sonen från stan och vi var och tankade min bil.

  • Och vi besökte stora varuhuset på hemvägen.

  • Så skönt att arbetsveckan nu är över.
Önskar er en riktigt fin lördag.

Inga kommentarer: